Diari Més

El Port, disposat a assumir el manteniment del pas soterrat de la plaça dels Carros

Actualment, la institució es troba en converses amb l’Ajuntament i Adif

El pas va ser construït per Adif, però la seva gestió es troba en mans de l'Ajuntament de Tarragona.

El Port, disposat a assumir el manteniment del pas soterrat de la plaça dels CarrosDM

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Port de Tarragona està disposat a assumir les tasques de manteniment del pas soterrat de vianants, ubicat a la plaça dels Carros. Tot i que aquest indret no pertany a la zona de domini públic portuari, la institució considera que es tracta d’una porta d’accés al Port i que, per tant, estarien disposats a encarregar-se del manteniment d’aquesta zona, que últimament ha estat objecte d’actes incívics, com per exemple les pintades a les parets.

Segons expliquen fonts del Port de Tarragona, actualment es troben en converses amb l’Ajuntament de Tarragona i Adif per decidir el futur del pas soterrat, que va construir Adif i que, des d’un primer moment, gestiona l’Ajuntament de Tarragona. El Port es manifesta disposat a fer-se càrrec del manteniment del pas, ja que la zona està tocant amb l’espai de domini portuari. Si finalment el Port és l’encarregat de portar a terme el manteniment, haurà de posar al dia els equipaments del pas soterrat, com ara les escales mecàniques, –que gairebé mai funcionen– i l’ascensor.

La zona maleïda

Fa quatre anys que es va inaugurar el pas soterrat de la plaça dels Carros i, des del primer dia, l’indret ha estat maltractat i ha estat objecte d’actes vandàlics, que han deixat la zona en molt mal estat. Les parets estan plenes de pintades i les escales i ascensor no funcionen. Per tant, les persones amb mobilitat reduïda no poden accedir a la Part Baixa de la ciutat a través d’aquest pas. Aquest ha estat un dels principals mals de cap que ha tingut l’Ajuntament en els últims temps. Sense anar més lluny, l’any passat, el govern va demanar una auditoria per determinar les causes i aplicar la millor solució per resoldre el tema. A banda de l’incivisme, els veïns creuen que l’espai és insegur, ja que hi ha poc enllumenat. Després de demanar l’estudi, el regidor d’Espais Públics, José Luis Martín, va assegurar que la solució era reparar els desperfectes i instal·lar-hi unes càmeres de videovigilància antivandàlica. Actualment, només funciona una de les escales mecàniques del pas soterrat.

Dels cotxes, res de res

Per altra banda, Adif, que va construir el pas, tenia previst fer un pas soterrat per cotxes que, de moment, el projecte encara no ha tirat endavant. Els veïns demanen a Adif que la iniciativa vegi la llum, ja que significaria alliberar la congestió de cotxes que es genera al Barri del Port, per accedir al Serrallo. De moment, el pas soterrat pels cotxes està en standby i les negociacions entre Port, Ajuntament i Adif pel manteniment del pas existent, engegades.

tracking