Diari Més

Patrimoni

Buscaran més restes del temple d'August al Museu Bíblic de Tarragona

El majestuós temple només apareix referenciat en unes monedes de l'any 15 i no hi ha restes importants que es puguin estudiar

Imatge de la presentació del projecte del jardí bíblic.

Buscaran més restes del temple d'August al Museu Bíblic de TarragonaDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els arqueòlegs buscaran més restes del temple d'August al Museu Bíblic Tarragoní el mes de setembre vinent, segons que ha informat l'Arquebisbat de Tarragona.

La nova intervenció arqueològica es durà a terme al pati interior del museu per trobar la cimentació del mur perimetral del temple d'August, situat a l'acròpolis de la ciutat.

El temple era el primer dedicat a l'emperador fora de Roma, data del segle I abans de Crist; era de grans dimissions i amb una gran plaça porticada, encara que amb prou feines hi ha restes perquè a sobre es va erigir l'actual catedral.

Un equip de l'Institut Català d'Arqueologia Clàssica, el Capítol Catedralici, la Generalitat i l'Ajuntament estudia des de l'any 2007 la transformació urbanística de l'acròpolis tarragonina, des de l'etapa romana fins al període medieval.

El temple d'August, malgrat la seva majestuositat colossal, només es coneixia per unes monedes encunyades l'any 15 dc que ho mostraven en una de les seves cares.

L'escassetat de textos dificulta la investigació de l'equip d'arqueòlegs, que aspiren a trobar més elements que ajudin a entendre la posterior ocupació musulmana, visigoda i medieval del temple d'August.

Després de la intervenció de setembre, el pati del Museu Bíblic es convertirà en un jardí bíblic, un espai pedagògic i interpretatiu, però també de trobada i de pau per als visitants.

tracking