Diari Més

Arquitectura

La Savinosa dóna un nou pas mentre espera de la revisió del POUM

El president de la Diputació, Josep Poblet, afirma que «ens trobem en un punt de no retorn»

Maqueta de la Savinosa que s'exposa a la seu de la demarcació del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya a Tarragona.

La Savinosa dóna un nou pas mentre espera de la revisió del POUMCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La seu de la demarcació del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya acull des d’ahir una exposició amb una maqueta de la Savinosa i fotografies i planells antics i actuals del conjunt d’immobles que van conformar el preventori, així com les propostes que es van presentar al concurs d’idees convocat per la Diputació. L’exposició es podrà visitar fins al 12 d’abril. L’equip redactor del projecte guanyador, format pels arquitectes Fuses, Viader, Mansilla i Perea, va oferir una conferència als assistents on es van exposar les línies mestres de la proposta per reordenar aquest espai i obrir-lo a la ciutadania.

Els usos que es donarà al complex d’edificis dependrà de la futura revisió del POUM, un pas necessari per determinar la destinació futura d’un conjunt catalogat.

Josep Poblet, president de la Diputació –administració propietària de la Savinosa–, va manifestar ahir que «ens trobem en un punt de no retorn». «No és fàcil, perquè veníem de la col·lisió de moltes idees i amb aquesta proposta guanyadora obrim la Savinosa a l’aportació d’idees d’allò que es vol fer».

Poblet va remarcar que «estem construint una idea de què volem per la Savinosa del segle XXI. Avui no es tracta de conèixer el contingut que se li donarà». El president de la Diputació va remarcar que «seguim el calendari i el d’ara és la presentació d’aquesta proposta que es mantindrà durant catorze mesos per debatre idees».

Jordi Mansilla, arquitecte del despatx guanyador, va manifestar que haver estat el projecte escollit «és un privilegi perquè sóc de Cambrils i conec bé aquest atractiu infranquejable que ara és la Savinosa». El projecte «és possibilista i parteix d’un conjunt, d’un tot que s’ha de posar en valor».

L’arquitecte va destacar els valors patrimonials i arquitectònics de l’immoble, així con la redacció de l’estudi urbanístic, mediambiental i paisatgístic fets, necessaris per determinar els nous usos i l’edificabilitat de l’espai. «És important generar un moviment de passejants entre savines», va dir.

El projecte preveu la desaparició de la tanca perimetral de la finca i l’accessibilitat als diferents espais que ofereix aquest entorn situat a la costa tarragonina». «Plantegem la transformació com un procés en el temps, fet de diferents peces i accions», va comentar.

L’equip guanyador del concurs va ser, dels cinc que hi van concórrer, el que va tenir una puntuació més elevada, en un procés fruit d’un conveni signat per la Diputació i el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya.

tracking