Diari Més

Societat

Concentració a Tarragona a favor dels gats de carrer

Organitzada per Coordinadora Felina de la ciutat,  s’engloba en una mobilització de caràcter estatal

Imatge del cartell

Concentració a Tarragona a favor dels gats de carrerCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Dissabte 21 de gener a les 11 hores a la plaça de la Font de Tarragona es realitzarà una concentració per demanar que les morts dels gats del carrer no quedin impunes. La concentració està organitzada per Coordinadora Felina de Tarragona, una plataforma que aglutina més d’una trentena d’associacions felines del Camp de Tarragona i coordinada amb Escuadron Kat, una organització estatal en defensa dels gats del carrer i dels seus cuidadors.

Aquesta concentració vol donar a conèixer a la societat el greu problema de maltractament animal que existeix al nostre país. Els activistes felins han triat el lema 'Gats lliures: Dret a viure!', per denunciar que aquest dret tan bàsic, recollit a la Llei de Protecció dels Animals de Catalunya, que se’ls hi nega als gats de carrer contínuament. Els gats són habitualment maltractats, tant per les persones físiques com per les administracions públiques. Aquesta concentració s’engloba en una mobilització de caràcter estatal on hi participaran també associacions felines d’Almeria, Castelló, Huelva, Madrid, Saragossa i València, que denuncien el maltractament felí al seu territori.

Totes i cada una d’aquestes concentracions se centren en un cas de maltractament recentment ocorregut al seu territori. A Tarragona, els voluntaris se centren en el terrible cas de maltractament de Wally y Johnny, dos gats d’una colònia gestionada per l’associació Tarraco Felina que estava situada a una finca particular. Un home va entrar al Nadal a la finca i els va matar a cops de pal. L’associació afirma que va denunciar els fets, i els cossos policials no van realitzar cap esforç per trobar al culpable. Només la persistència dels voluntaris, que van investigar i fer torns a la finca durant dies, i que va donar com a resultat la identificació del presumpte maltractador. Els voluntaris de protecció animal reclamen que les morts del Johnny i el Wally no quedin impunes.

Les associacions demanen canvis legislatius per perseguir el maltractament animal amb més facilitat, i endurir-ne les penes. A més a més, reclamen que els cossos de seguretat de l’Estat competents en maltractament animal compleixin la seva obligació d'investigar aquests casos, i que no s’arxivin sense arribar als jutjats. Els gats estan protegits i són animals considerats domèstics de companyia per la Llei Catalana, independentment del seu hàbitat.

També apunten que s’ha d’investigar aquests casos perquè existeix una correlació clara entre el maltractament animal i la violència contra les persones. Des del 2016 l’FBI tracta els casos de maltractament animal amb la mateixa importància que qualsevol altre crim donat l’elevat índex de criminalitat dels maltractadors d’animals.

tracking