Diari Més

Patrimoni

Troben restes antigues a l'antiga caserna de la Guàrdia Civil

En un sector del solar hi ha aparegut el que podría ser un enterrament fet amb teules, probablement d’època romana

Solar de López Peláez que va ocupar l'antiga caserna de la Guàrdia Civil, on han aparegut les estructures d'època antiga.

Troben restes antigues a l'antiga caserna de la Guàrdia CivilCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La prospecció arqueològica que s’està duent a terme al solar on hi va haver l’antiga caserna de la Guàrdia Civil ha posat al descobert restes antigues d’una construcció, probablement d’època romana i que, a falta de confirmació oficial, podrien pertànyer a un immoble dels segles II o III. Aquesta intervenció forma part de la fase prèvia per a la construcció d’habitatges de nova planta. Les restes han aparegut uns tres metres per sota del nivell del carrer. Al marge dret hi ha constància d’un espai de roca no urbanitzat.

Fonts consultades per Diari Més han assenyalen que les restes podrien ser romanes. Han aparegut diversos murs de certa potència i dues dependències de grans dimensions que podrien haver estat part d’un habitatge de grans proporcions o d’un espai industrial. Les estructures es troben extramurs, a menys de cent metres de distància de la Muralla, al carrer López Peláez. A més, l’excavació ha posat al descobert el que podria ser una sitja circular.

Un enterrament

L’excavació ha detectat un enterrament en el subsòl d’una de les estances més grans. No seria el primer que apareix en aquest sector de la ciutat de Tàrraco. El 1968 es va fer una excavació molt a prop, també al carrer López Pelàez, que va posar al descobert quatre enterraments de tegulae datats a finals del segle III. La datació es va poder fer a partir de l’anàlisi d’una llàntia. En aquest mateix espai van aparèixer restes d’un sarcòfag.

Diverses intervencions fetes a la zona han permès conèixer millor la xarxa urbana de Tàrraco en aquest sector de la ciutat antiga. El 1991 es va excavar un solar localitzat al carrer Estanislau Figueres, a poc més de cinquanta metres de distància del de López Pelàez en línia recta. En aquella ocasió, es va determinar que el terreny va ser abandonat entre els segles II i III i, posteriorment, hi va haver una ocupació funerària –es va trobar un enterrament en taüt–.

D’altra banda, en un espai urbà comprès entre els carrers Rovira i Virgili i Pau Casals es va descobrir l’any 1985 la base d’un monument funerari de planta quadrangular. Actualment, les restes es poden visitar als jardins del Camp de Mart.

Detall de l'enterrament amb teules que els arqueòlegs han trobat al solar excavat.

Troben restes antigues a l'antiga caserna de la Guàrdia CivilCedida

tracking