Diari Més

TEDxTarragona farà la tercera edició el 12 de maig al Palau de Congressos

La novetat d’enguany serà una marató de traduccions per poder divulgar el vídeos de les sessions a nivel mundial

Agustí López, màxim responsable de TDExTarragona, aquest dimecres durant l'entrevista a Diari Més.

TDExTarragona farà la tercera edició el 12 de maig al Palau de CongressosCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

TTDExTarragona forma part d’una organització mundial que proposa compartir, difondre i debatre idees que poden contribuir a millorar el món. Al capdavant del moviment a Tarragona es troba Agustí López i un grup de dotze persones més, que el 2015 van iniciar les activitats. La tercera sessió es farà el 12 de maig al Palau de Congressos, amb conferenciants que hauran preparat les temàtiques al llarg dels darrers sis mesos, els noms dels quals encara no han transcendit. Aquesta plataforma, que proposa temàtiques per generar corrents d’opinió sobre qualsevol aspecte que incideix en la societat, va néixer el 1984. Actualment, al món hi ha 1.800 TDEx, i d’aquestes tres a les comarques tarragonines i, concretament, a les ciutats de Tarragona, Reus i Amposta.

Els dos primers anys, la TDEX de Tarragona ha estat coneguda amb el nom Plaça del Fòrum, però Agustí López ha aconseguit posar-li el nom de la ciutat, cosa que no ha estat fàcil. «El problema era per coincidir el nom de la ciutat amb el de la província», va explicar López, qui va comentar que «pel fet d’haver participat en dos TED internacionals i pel ressò de les activitats que hem fet nosaltres ens han permès substituir el nom Plaça del Fòrum, que la gent no associava amb cap ciutat, amb el de Tarragona».

Les sessions que organitza una TEDx destaquen per la curta durada de les intervencions dels conferenciats. L’objectiu és plasmar idees i conceptes de manera sintètica i que en pocs minuts puguin arribar al públic. «Les xerrades poden tenir una durada màxima de 18 minuts, perquè el conferenciant s’ha de centrar en una única idea», va dir López. «De les que hem fet nosaltres, la més curta va durar 11 minuts, però a Internet hi ha intervencions de 5 minuts», va afegir-hi. El contingut de les sessions se formatitzen en forma de vídeos que es difonen per YouTube. «L’any passat vam arribar, en conjunt, en l’àmbit mundial, a mil milions de visites», va comentar el responsable de TDExTarragona.

Des que el 2015 es va organitzar la primera sessió, l’interès per assistir-hi ha crescut de manera considerable. «El primer any vam fer l’activitat a l’Auditori de la Diputació, el 2016 al Teatre Metropol, amb assistència de 450 persones, i enguany l’escenari serà la sala gran del Palau de Congressos». «Tot i que el nostre objectiu no és omplir, detectem un major interès per aquesta proposta que impulsem». López va dir que l’assistència a la sessió feta a Buenos Aires va congregar 12.000 persones.

Aquest any, TDExTarragona vol introduir dues novetats, a més de la sessió que es farà al Palau de Congressos. «Volem organitzar un acte amb un nou format, l’anomenat salón, més lleuger, on no necessàriament ha d’haver-hi conferenciants», va dir, per remarcar que «el debat es pot generar a partir de la visualització de vídeos». D’altra banda, «farem una marató de traduccions». López va explicar que «un grup de voluntaris traduirà el contingut de les intervencions a l’anglés en un màxim de dos dies per poder arribar a tot el món».

Agustí López va subratllar que les organitzacions TDEx són entitats sense ànim de lucre. «Ningú cobra, ni els conferenciants que assisteixen a les sessions, i tenim patrocinadors per poder fer front a les inversions que s’han de fer», com per exemple finançar el lloguer del Palau de Congressos.

tracking