Diari Més

Serveis Socials

Una dotzena de sensesostre, atesos per l'Operació Iglú a Tarragona

A Reus n'han estat atesos cinc

Un dels sensesostre atesos la passada nit a Tarragona.

Una dotzena de sensesostre, atesos per l'Operació Iglú a TarragonaMauri Fernàndez

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Operació Iglú ha atès a 12 persones sense sostre aquesta passada matinada de dimecres. El dispositiu estava format per la Guàrdia Urbana, Serveis Socials, Protecció Civil i Creu Roja i ha localitzat a sis persones, que han rebutjat ser allotjades i han rebut mantes i menjar calent com assistència bàsica, una persona ha estat allotjada i cinc no han volgut cap tipus d’assistència.

L’operatiu es va posar en marxa ahir dimarts per les baixes temperatures. Aquesta propera nit, davant la previsió que les temperatures se situïn per sobre dels 0 graus, l’operatiu no sortirà, però es facilitarà allotjament a les persones que ho precisin o ho sol·licitin. També es mantindran allotjats aquells que ho hagin estat en la fase d’emergència.

L’Operació Iglú forma part del protocol d’actuació conjunt per Onada de Fred de les àrees de Serveis a la Persona i Seguretat Ciutadana, juntament amb Creu Roja, que a partir del mes de novembre entra en fase de pre-alerta i es posa en funcionament en el cas que es tingui la previsió d’una davallada important de les temperatures i s’activi l’alerta d’onada de fred des de Protecció Civil de la Generalitat. El dispositiu està format per un equip de deu persones, integrat pel cap de torn de la Guàrdia Urbana acompanyat d’una dotació, personal de Serveis Socials, membres de la Creu Roja i Protecció Civil amb dos vehicles.

A Reus, d'altra banda, s'han localitzat iassistit a cinc persones sense sostre, amb l’aplicació del protocol d’acollida, intervenció i seguiment destinat a persones que es trobin al carrer. A totes les persones localitzades se’ls ha ofert allotjament per passar la nit i així com la possibilitat d’adreçar-se als Serveis Socials municipals per fer un seguiment personalitzat de cada situació.

Membres de la Creu Roja en el moment d'iniciar-se l'operatiu.

Una dotzena de sensesostre, atesos per l'Operació Iglú a TarragonaCreu Roja

tracking