Diari Més

Societat

Llevant demana que s'anul·li el PP de la Budellera i que comenci tot «de zero»

La tradicional caminada ha comptat amb aire reivindicatiu contra el pla que preveu la construcció d'un nou barri a la zona

La caminada també ha estat un punt de trobada contra el pla parcial de la Budellera.

Llevant demana que s'anul·li el PP de la Budellera i que comenci tot «de zero»Diari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Prop de mig miler de persones han participat aquest diumenge en la quarta edició de la Caminada de Llevant, que en aquesta ocasió ha tingut un caire especialment reivindicatiu i contrari a la construcció d’un nou barri a la Budellera. Els organitzadors, la Federació d’Associacions de Veïns de l’Àrea de Llevant, han llegit un comunicat abans de començar la marxa a peu per paratges naturals de la zona i les platges on han demanat «començar de zero» i «anul·lar» l’aprovació inicial del Pla Parcial que es va fer el passat setembre. Segons la seva opinió, els promotors «volen fer l’agost a costa de trinxar el territori en un moment que no toca» i han mostrat la seva «profunda preocupació» per l’execució d’aquest projecte que preveu la construcció d’un nou barri per a albergar unes 15.000 persones, en un espai que va des de les instal·lacions del Club Gimnàstic a Boscos i en paral·lel a la Llarga.

Els veïns de la zona i entitats ecologistes reclamen diàleg per arribar a un consens. En aquest sentit, l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha manifestat que l’Ajuntament ha nomenat un equip de mediadors i que està disposat a «fer les modificacions que siguin necessàries» i, si és precís, «rebaixar l’alçada dels edificis». «Estem disposats a fer canvis per arribar a un consens», ha dit Ballesteros.

La presidenta de l’Associació de Veïns de Llevant, Gemma Fusté, ha reclamat en finalitzar la caminada que «estem molt contents de la resposta de la gent, sobretot per què han vingut persones de diverses entitats i de molts llocs de la ciutat, i fins i tot ens han dit que podem tornar a comptar en ells quan fem una nova activitat». Respecte de les paraules de l’alcalde Ballesteros, Fusté ha dit que «estem satisfets pel fet que hagi donat un primer pas, petit, però l’ha fet, però abans de seure’ns a parlar del projecte cal que l’Ajuntament anul·li la seva aprovació». Abans de començar a parlar, «s’ha d’aturar», ha remarcat Fusté, qui es s'ha preguntat «qui és l’alcalde per dir com s’ha de fer un projecte privat?»

Preocupen els accesos

La representant de l’entitat de Llevant ha subratllat que «les nostres reivindicacions van més enllà del projecte constructiu per què també ens preocupa, i molt, tot el que el rodeja, com poden ser els accessos a Tarragona i a les platges». «Primer volem parlar de les infraestructures i, després, si a la ciutat li cal fer un projecte com el de la Budellera», ha dit Fusté, qui va afegir que «és necessari el consens i que hi hagi un procés de participació ciutadana». A més, ha recordat que «si es vol baixar el nombre d’habitatges, s’ha de canviar el projecte i, per tant, s’ha de fer un de nou».

En el comunicat, els veïns han afirmat que el Pla Parcial de la Budellera «equival a construir un barri com Sant Pere i Sant Pau entre el Nàstic i Boscos, i és un projecte d’una envergadura tan important, i d’un impacte tan irreversible, que no es pot menyspreuar i cal que tota la ciutadania conegui».

«És una vergonya»

Una de les persones que han participat en la caminada, Albert Andreu, ha manifestat a Diari Més que «he vingut bàsicament per la part reivindicativa de la marxa, per què és una vergonya que vulguin destruir un dels pulmons verds de la ciutat». Per la seva banda, Yolanda Rovira ha afirmat que «la reivindicació no era la meva opció per venir a la caminada i sí conèixer aquest espai, i ara penso que s’ha de conservar per què és un entorn preciós al costat de la ciutat».

També ha format part de la caminada Jordi Giralt, qui ha destacat que «no vivim en aquesta zona de Tarragona, però donem el nostre suport a la reivindicació i als veïns de Llevant». De les persones que han anat a la quarta Caminada de Llevant, algunes desconeixien el contingut del Pla Parcial. «He vingut a fer la caminada i no tinc una opinió formada sobre la polèmica del projecte de la Budellera», ha comentat Quique López.

tracking