Diari Més

Port de Tarragona

Es construeix al Port una estructura que pesa tant com la Torre Eiffel

Aquesta setmana es realitza l'última operativa d'exportació d'aquest projecte, que formarà part de les instal·lacions d'una refineria belga

L'estructura pesa

Es construeix al Port una estructura que pesa tant com la Torre EiffelCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aquesta setmana es duu a terme la sisena i última operativa d’exportació d’un projecte de construcció de grans estructures dedicat a la indústria, el qual s’ha estat construint durant 6 mesos a peu de moll, al Port de Tarragona. El projecte té un pes de càrrega d’unes 10.100 tones, que és aproximadament el pes de la Torre Eiffel, i formarà part de les instal·lacions d’una refineria d’Amberes (Bèlgica). Han estat treballant en aquest projecte Schwartz-Hautmont, empresa de la comunitat portuària del Port de Tarragona, i companyies com Sarens i Fluor.

L’operativa d’aquest projecte ha constat de sis embarcaments amb diferents mòduls en vaixells especialitzats de càrrega i ro-ro. El primer es va realitzar entre el 12 i 17 de juliol del 2016 i l’últim es duu a terme entre els dies 12 i 14 de gener amb el vaixell ‘Jan’, que navega sota bandera de Bèlgica i té 100 metres d’eslora. L’operativa d’exportació de project cargo la realitza l’empresa Euroports Iberica TPS, que és també l’empresa consignatària.

El Port de Tarragona, port de referència en exportació de càrregues especials

El tràfic de project cargo és una aposta del Port de Tarragona dins de l'estratègia de creixement i diversificació de tràfics. La construcció d'un projecte de project cargo pot durar uns 12 mesos en construir-se. En els grans projectes es necessiten al voltant de 1.500.000 hores de treball, cosa que suposa generar ocupació durant el desenvolupament del projecte. La majoria d'aquests llocs de treball es generen per a persones del territori.

tracking