Diari Més

Política

Roc Muñoz opta a primer secretari del PSC al Camp de Tarragona

La candidatura encapçalada per Nicolás García s’ha integrat en la de l’alcalde de la Canonja

imatge d'arxiu de Roc Muñoz.

Roc Muñoz opta a primer secretari del PSC al Camp de TarragonaCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’alcalde de la Canonja, Roc Muñoz, serà el nou primer secretari de la Federació del Camp de Tarragona del PSC, sempre i quan en les pròximes hores no es presenti cap candidatura més. Si no canvien molt les coses, Muñoz serà escollit en el congrés que se celebrarà el 4 de febrer a Tarragona i substituirà en el càrrec Josep Fèlix Ballesteros.

El nom de Roc Muñoz es va confirmar ahir a la tarda, com a resultat de les converses mantingudes amb una segona candidatura encapçalada pel regidor de l’Ajuntament de la Pobla de Mafumet Nicolás García. Durant la jornada, i en dia anteriors, els moviments van ser diversos i es va especular amb la possibilitat de primàries pel fet que es podrien presentar dues candidatures, tot i els esforços de Muñoz per aconseguir formalitzar una candidatura unitària, amb presència de militants de les dues opcions que treballaven per presentar-se al congrés. Finalment, la negociació va arribar a un punt de coincidència i es va concretar amb l’acord per integrar la candidatura de Nicolás García en la de Roc Muñoz. Representants de les dues candidatures van confirmar l’acord definitiu a Diari Més poc abans de les 20 hores d’ahir.

Dos candidats i tres noms

Els dos únics noms que es postulaven per ser el primer secretari del Partit dels Socialistes de Catalunya al Camp de Tarragona eren, com ja s’ha dit, el de l’alcalde de la Canonja, Roc Muñoz, d’una banda, i de l’altra, el de Nicolás García, regidor de l’Ajuntament de la Pobla de Mafumet, qui estava recolzat per l’exregidor de l’Ajuntament de Tarragona Carles Castillo, qui durant anys va ser la mà dreta de Josep Fèlix Ballesteros. Castillo va ser escollit regidor del PSC a l’Ajuntament de Tarragona el 2003, formant part de l’oposició. Del 2007 al 2015 va formar part del Govern de la ciutat, ocupant la responsabilitat a les àrees de Territori, Seguretat Ciutadana, Mobilitat i Llicències. Entre altres càrrecs, també ha estat primer secretari de la Joventut Socialista entre els anys 1999 i 2004, i el 2015 va ser escollit diputat al Parlament de Catalunya. Finalment, s’ha imposat la línia continuista, tot i que els representants de la candidatura de Nicolás García, amb ell al capdavant, faran de contrapès.

Els aspirants a dirigir els destins del PSC al Camp de Tarragona disposen de temps fins al 20 de gener per recollir un mínim de 215 avals de militants de la federació, requisit indispensable per poder concórrer a l’elecció com a primer secretari i agafar el relleu que donarà Josep Fèlix Ballesteros.

Experiència municipalista

Roc Muñoz milita al PSC des del 1990 i va ser escollit regidor de l’Ajuntament de la Canonja el 1995. Dos anys després va assumir l’alcaldia i des de llavors sempre ha ocupat aquest càrrec. Per la seva banda, Nicolás García, qui finalment s’ha integrat en la candidatura de Muñoz, és advocat i actualment forma part del Consistori de la Pobla de Mafumet. En les darreres hores se l’havia vinculat a una candidatura que estaria promoguda per Carles Castillo, D’altra banda, i pel que fa al congrés, les diverses agrupacions tenen de termini fins al 23 de gener per elegir els afiliats que les representaran al congrés del 4 de febrer, que es durà a terme a Tarragona i que, en principi, serà clausurat pel primer secretari de Catalunya, Miquel Iceta.

Roc Muñoz i Nicolás García van arribar a un acord a última hora de la tarda d'ahir diumenge

Roc Muñoz opta a primer secretari del PSC al Camp de TarragonaCedida

tracking