Diari Més

Premis

El comerç de la ciutat es vesteix de gala per rebre els Premis Fòrum

L’acte tindrà lloc al Teatre Tarragona

La regidora Elvira Ferrando, Florenci Nieto i Joan Blázquez.

El comerç de la ciutat es vesteix de gala per rebre els Premis FòrumCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

«El comerç és l’eix vertebrador de la cohesió de la nostra ciutat», deia la regidora de Comerç de l’Ajuntament de Tarragona, Elvira Ferrando. És per això que el pròxim 30 de gener, a partir de dos quarts de vuit del vespre, el Teatre Tarragona acollirà la primera edició dels Premis Fòrum Comerç Tarragona, una gala organitzada per la regidoria de Comerç de l’Ajuntament, amb la col·laboració de la patronal Pimec Comerç de Tarragona.

Els premis tenen com a objectiu premiar i reconèixer els empresaris del teixit comercial de la ciutat, alhora d’homenatjar al sector. «El comerç ha de ser una marca de ciutat», deia Ferrando, qui afegia que «després de sumar idees amb Pimec Comerç, hem ideat uns premis que serviran per aglutinar tots els actors comercials». Per la seva banda, el president de Pimec Comerç, Florenci Nieto, va assegurar, durant la presentació dels premis, que «Tarragona està de moda. Hi ha grans marques comercials que volen aterrar a la nostra ciutat. Per això hem d’estar a l’altura», i va afegir que «hem de demostrar que també som capaços de fer les coses bé pel que fa al comerç».

A la gala es reconeixeran tres categories de premis. D’una banda, l’homenatge als establiments que compleixen 25, 40, 50, 60, 75 i 100 anys, als quals se’ls obsequiarà amb un diploma acreditatiu. D’altra banda, es lliuraran sis Premis Fòrum Comerç Tarragona, entre els quals hi ha Premi al Mercat Central, Premi de reconeixement al comerç històric, Premi comerç just, Premi al gremi artesà, Premi a l’empresa de l’any dins de la categoria grans formats comercials i Premi al millor aparador anual. De tots ells, la regidora Ferrando va descobrir que el Premi al Mercat Central serà per l’empresa municipal Espimsa, que recollirà el premi acompanyada de l’Associació de Venedors del Mercat Central i de la Unió d’Empresaris dels Voltants del Mercat Central. En la categoria de Comerç 2016 es lliuraran tres premis més: al millor comerç minorista urbà de Tarragona, al millor establiment comercial de Ponent i al millor de Llevant.

El trofeu

Durant l’acte d’ahir, es va presentar el trofeu que rebran els premiats, dissenyat pel joier tarragoní Joan Blázquez i fet amb resina i capes de níquel, coure i bronze. El trofeu compta amb una columna del Fòrum Romà, –centre de les gestions comercials duran l’època romana–, una tau i la c de comerç. «La regidora em va demanar que el trofeu tingués aquests elements», va confessar Blázquez.

tracking