Diari Més

Successos

Alerta veïnal a La Floresta i L'Albada per 3 robatoris a pisos comesos en 5 dies

Han entrat a robar a dos ancians mentre dormien, a un matrimoni que es trobava a l’hospital i a una dona que era fora treballant

Han entrat a robar a dos ancians mentre dormien, a un matrimoni que es trobava a l'hospital i a una dona que era fora treballant

Alerta veïnal a La Floresta i L'Albada per 3 robatoris a pisos comesos en 5 diesMaría del Mar Gómez

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Preocupació als barris de La Floresta i L’Albada pel degoteig de robatoris que s’han produït en la darrera setmana. Han estat tres robatoris en cinc dies. El primer cap de setmana de l’any es va saldar amb dos d’aquests successos a La Floresta. Ambdós tenen en comú que es van cometre en llars on habiten persones d’edat avançada.

En un d’ells, perpetrat la nit de Cap d’Any, els lladres van entrar al pis amb els dos ancians a dins, mentre dormien. Van rebentar el pany de la seva llar al bloc Haya, número 19, però un cop dins, en escoltar una ràdio encesa i pensar que els inquilins estaven desperts, no van passar de la primera habitació del passadís. D’allí es van endur un smartphone del José i la bossa de la Carmen. Tots dos ronden els vuitanta anys. «Quan es van aixecar i van veure que el pany estava destrossat van passar molta angoixa. Ella estava molt preocupada pel que els hi podien haver arribat a fer. Ha hagut d’anar al metge i està amb medicació», exposa una veïna. «El marit va veure com una mena de llanterna però no li va fer massa cas. No se’n va donar compte de tot el que havia passat fins l’endemà», apunta Francisco, un amic del José.

Aprofiten que són a l’hospital

L’altre robatori comès el mateix cap de setmana es va produir al bloc Begònia, número 12, on resideix un matrimoni que últimament travessa problemes de salut. «A ella li va agafar un ictus quan estaven a Madrid visitant a la família i, un cop estabilitzada, la van traslladar a Joan XXIII. El marit passa el dia i les nits a l’hospital i pensem que els lladres se’n podien haver assabentat que al pis no hi havia ningú i podien entrar», exposa un veí. El marit, en arribar a Tarragona va deixar les bosses, sense desfer, a l’entrada de l’habitatge per anar ràpid a fer companyia a la seva dona a l’hospital, un fet que van aprofitar els delinqüents: van entrar a la casa i van arramblar amb totes les joies que la dona s’havia emportat de viatge i que eren a la bossa de l’entrada, a banda, també els hi van sostreure alguns objectes de valor.

Entren quan era a treballar

L’últim cas de robatori en una llar d’aquesta zona de Ponent es va produir el darrer dimecres. Els lladres van entrar en un habitatge del número 27 del carrer Lluís Bonet Amigó de L’Albada als volts de les 11 del matí quan els seus inquilins, una dona amb la seva filla, eren fora. Ella es trobava treballant. En aquest cas, van forçar la porta pel lateral fins a fer saltar el pany. Tot i que cap veí es va alterar pels cops contra la porta, un nen petit del pis de sota sí que se’n va adonar, comunicant-ho després als seus pares, tot i que ja era massa tard.

Aquests tres robatoris han posat en situació d’alerta als dos barris veïns. La sensació d’inseguretat és patent especialment a La Floresta, on resideix molta gent gran, i en alguns casos sola. «Jo he tingut problemes d’arítmies i ara, quan escolto algun soroll estrany ja em poso molt malament. Algunes veïnes meves s’han anat posant panys extres i passadors i jo ara li demanaré a les meves filles que també m’ho facin», desenvolupa una veïna del José i la Carmen, qui no s’explica perquè ho fan al barri. «Aquí no poden prendre res perquè no tenim res...» , afegeix.

Reclamen patrulles policials

Des de l’associació de veïns de La Floresta, en paraules del seu president, Miguel Ángel Cruz, consideren «xocant» la situació. Creuen que els delinqüents vigilen a les seves víctimes abans d’assaltar la llar, pel que demanen tant a Mossos d’Esquadra com a la Guàrdia Urbana, que redoblin les patrulles al barri. «No els veiem per aquí», exposa Cruz, qui opina que «la gent gran se sentiria més segura si veiessin passar més sovint als agents pel barri». De moment, l’entitat ja ha oferit una sèrie de consells a la gent gran. «Els hem avisat que tanquin amb clau i que al mínim soroll estrany, truquin al 112», apunta el president.

tracking