Diari Més

Urbanisme

Pas endavant de l'Ajuntament pel futur projecte de la Casa Foixà

El plenari aprova estudiar una nova regulació dels usos permesos en els edificis de la Part Alta

La Casa Foixà, situada al carrer Cavallers, es va ensorrar al juliol del 2012.

Pas endavant de l'Ajuntament pel futur projecte de la Casa FoixàCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Quatre anys després de l’esfondrament de la Casa Foixà del carrer Cavallers de la Part Alta, l’edifici continua sense projecte. En un primer moment es preveia que s’instal·lés un hotel de luxe. De moment la iniciativa ha quedat aturada. Però per part de l’Ajuntament s’ha fet un primer pas. El plenari va aprovar per unanimitat estudiar una nova regulació dels usos permesos a la Part Alta, aprofitant la modificació puntual del Pla d’Ordenació Urbana Municipal (POUM). Això vol dir que aquestes puntualitzacions permetran poder desenvolupar iniciatives privades, com, per exemple, el projecte de la Casa Foixà. «La problemàtica del centre històric és complexa, ja que la gran majoria d’edificis es regeixen pel Pla Especial de la Part Alta, la qual fa que molts dels projectes es vegin obstaculitzats perquè obliga a complir la llei del patrimoni català», explica el regidor d’Urbanisme, Josep Maria Milà, que afegeix que «gràcies a aquest treball previ al Pla Especial de la Part Alta es podrà aclarir quines zones són susceptibles de poder intervenir».

La Casa Foixà es veu afectada per aquesta normativa, és per això que els propietaris, «estem esperant que l’administració parli per decidir que hi volem fer. De moment no sabem res. Vam presentar un escrit fa dos anys amb una proposta concreta. Des de l’Ajuntament ens van dir que no era possible. Estem esperant la seva proposta», assegura Raül Font, un dels propietaris de la Casa Foixà, situada al carrer Cavallers de la Part Alta de la ciutat. «Els anys van passant i no hi podem fer res. Una cosa és no tenir pressa i l’altra és que ja s’està allargant una mica», afegeix Font. Per la seva banda, el regidor d’Urbanisme de l’Ajuntament, Josep Maria Milà, assegura que «els propietaris no tenen un interès urgent. Tot i això continuarem treballant».

Un hotel de luxe

La idea dels nou propietaris de la Casa Foixà era construir un hotel de quatre o cinc estrelles amb unes setanta habitacions d’alt nivell, en el solar de 1.000 metres que ocupava la casa ensorrada al juliol del 2012. Però el plantejament urbanístic actual no permet posar fil a l’agulla al projecte. Un dels requisits que va posar l’Ajuntament quan els propietaris van presentar la proposta, ara fa dos anys, va ser que es recuperés la façana original de l’edifici, ja que estava catalogat com a Bé Cultural. De moment, els altres propietaris estan a l’espera de la resposta de l’Ajuntament.

tracking