Diari Més

Vía Pública

L'enllumenat de Bonavista s'està renovant per acabar amb les contínues fallades

L’Ajuntament va donar l’ordre a l’empresa de manteniment de què es canviessin tots els fanals amb deficiències de forma progressiva

Estructura elèctrica a la qual l'Ajuntament ha obert un expedient a causa de possibles mancances.

L'enllumenat de Bonavista s'està renovant per acabar amb les contínues falladesJoan Antoni Torreblanca

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’enllumenat públic de Bonavista ja s’està reparant i renovant. Fins a arribar aquí, han passat molts mesos de queixes per part dels veïns del barri, que s’han anat accentuant a mesura que el sol es ponia més aviat i la lluminària pública havia de realitzar, més hores, la seva necessària funció. A primers d’octubre, els veïns tenien comptabilitzats com a mínim vuit carrers: el Tres, el Quatre, el Cinc, el Sis, el Deu, el Dinou, el Vint-i-dos i el Vint-i-tres. Tot i que val a dir que també s’han produït moltes altres queixes d’altres vies del barri, on algunes jornades ha fallat l’enllumenat públic. Per exemple, el darrer dia de Sant Esteve, a l’emblemàtica plaça de la Constitució, es produïen diverses fallades.

Fa poques setmanes, l’empresa pública adjudicatària del manteniment dels fanals de la via pública, SECE (Sociedad Española de Construcciones Eléctricas) va rebre l’ordre per part del consistori tarragoní de «concentrar tots els esforços en canviar tots aquells fanals que fallen», segons garanteix un portaveu de la corporació municipal. Tal com reconeix l’Ajuntament, moltes de les llumeneres de Bonavista presentaven deficiències. A més, els tècnics encarregats del manteniment van observar que el problema s’agreujava quan plovia i en alguns casos entrava aigua dins del cablejat elèctric, deixant el fanal inutilitzat.

El procés de renovació s’està duent a terme des de fa unes setmanes i s’estendrà en un ampli període de temps, ja que la idea és que es vagin substituint els mecanismes a mesura que els tècnics tinguin constància d’una fallada. Es canviarà el cablejat intern i alguns dels plàstics que protegeixen les bombetes, per aïllar millor el sistema i evitar danys amb les puges, però l’estructura metàl·lica exterior es mantindrà intacta.

Aquesta renovació suposa una tranquil·litat per a molts veïns, que segons havien explicat anteriorment a aquest diari, passaven autèntica por en haver de transitar pels carrers quan estaven totalment foscs.

Electricitat amb una corda

Una instal·lació elèctrica de caràcter temporal, en un perillós estat –està suportada per cordes– s’ha acabat convertit en «eterna». És la queixa dels veïns del carrer Nou del barri, que han vist com la finalització de les obres del nou temple parroquial no ha suposat la fi d’aquesta deficitària estructura per on passa electricitat. L’església evadeix la responsabilitat assegurant que és una qüestió «de la constructora de l’edifici i de l’Ajuntament». Per la part que li toca, el consistori explica que recentment ha obert un expedient «per tal de comprovar la instal·lació i requerir als responsables que realitzin les actuacions pertinents per tal de garantir el servei i la seguretat de la instal·lació».

tracking