Diari Més

Successos

«Em roben les matrícules per delinquir i la policia em ve a buscar»

A una veïna de l’Albada li van sostreure les plaques per robar amb un altre cotxe al Mediamarkt i fugir despistant a la policia

Montse Chaves tenia el vehicle estacionat en aquest carrer quan li van robar les plaques.

«Em roben les matrícules per delinquir i la policia em ve a buscar»Joan Antoni Torreblanca

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Montse Chaves, una veïna del barri de l’Albada es va endur l’ensurt de la seva vida a causa d’un desafortunat succés. El darrer dissabte 17 de desembre, uns delinqüents li van robar les dues matrícules del seu cotxe, de la marca Kia, estacionat al carrer Florenci Gasulla Figue, al costat de casa seva. El que buscaven els lladres era comptar amb una numeració falsa per al seu Opel Corsa negre, amb el que cometien els delictes, per despistar i fer perdre temps a la policia un cop comés el robatori. Aquella tarda tenien planejat robar a l’establiment Mediamarkt de Les Gavarres, així que van buscar algun vehicle dels barris propers per posar en marxa el pla. Van sostreure les matrícules durant el matí o ben entrat ja el migdia –alguns veïns afirmen que a primera hora de la tarda el vehicle de Chaves ja no tenia numeració– i als volts de les sis de la tarda van entrar a l’establiment d’electrònica.

Les càmeres de l’establiment van poder captar com una dona s’enduia dos ordinadors valorats en uns 2.000 euros, i fugia amb un Corsa amb la numeració de la veïna de l’Albada. La Guàrdia Urbana es va desplaçar al comerç i, en comprovar les imatges i verificar les dades de les plaques, va enviar una patrulla al domicili familiar de Chaves.

Abans de picar a l’habitatge, els agents van fer obrir el garatge a un veí per buscar el vehicle amb el qual s’havia comès el robatori, però no el van trobar. Així que, immediatament, es van dirigir a l’habitatge, on en aquell moment només hi havia el marit de Chaves, a qui van realitzar un petit interrogatori. «El meu marit no entenia res. Li van preguntar on em trobava en aquell moment, si jo tenia antecedents penals i, fins i tot, li van demanar una descripció física de mi», relata Chaves. El seu cònjuge ràpidament els hi va mostrar una imatge.

«La Guàrdia Urbana et busca»

Els agents de la Guàrdia Urbana van demanar que truqués a la seva dona i la fes anar de forma immediata a l’Albada, per tal de tractar d’esclarir els fets. «Despenjo i em diu que hi vagi ràpid, que la Guàrdia Urbana em busca», explica encara impactada la protagonista. «Jo havia marxat a les quatre de la tarda a dur a la meva filla a un aniversari a Bonavista... Imagina’t la sorpresa, estava allí amb la meva família, passant-ho bé i em vaig quedar al·lucinant. Això és broma no? Li preguntava jo al meu marit. És que, a banda, no m’havia adonat que em faltaven les matrícules, jo havia agafat el cotxe tan normal. Ho vaig veure quan em van trucar», apunta la propietària.

El que no acabava d’entendre era perquè la buscaven a ella, si el Kia anava a nom del seu marit. «Es veu que buscaven a la dona que havia robat als ordinadors i pensaven que podia ser jo», desgrana. En arribar a l’Albada, el malentès es va desfer força ràpid: els agents van comprendre que les matrícules havien estat sostretes i que la família era un esglaó més de l’escala d’afectats per aquesta banda.

«Em van dir que passés per comissaria per formalitzar la denúncia i deixar constància del robatori, així, si tornen a utilitzar el meu número de matrícula, ja n’estaran assabentats», exposa Chaves. Segons van explicar els agents al matrimoni, el més probable és que els lladres s’haguessin desempallegat ràpidament de la seva matrícula per evitar que els cossos policials poguessin trobar-los durant la recerca que es va posar en marxa aquella mateixa tarda.

«Em van dir que el mateix dia, al matí, els mateixos lladres ja havien comès un altre robatori a Manresa, amb el mateix cotxe, però amb la matrícula d’algú altre», explica Chaves, que ha hagut de costejar els 22 euros de la substitució de les plaques. Passats els primers minuts de confusió i por, la situació s’ha tornat ja per a la família en «una anècdota per explicar», tot i que no amaguen certa preocupació pel que podrien haver arribat a fer amb el seu número de matrícula: «Mai saps a on pot arribar tot això», resumeix.

Preocupació a l’Albada

Tot i que en principi es tracta d’un cas aïllat, segons ha confirmat la Guàrdia Urbana a Diari Més, els veïns de l’Albada es mantenen alerta. Aquesta darrera setmana, concretament el dimarts 27, s’estenia el temor que es repetís la situació, en veure una veïna com, un home d’uns 60 anys retirava les matrícules d’un Fiat de color negre a la zona d’aparcament propera els concessionaris que són a tocar a l’autovia de Reus. Tot i que bé podria tractar-se d’un operari o un client de qualsevol dels establiments de venda de vehicles.

El Mossos aprofiten per recordar a la ciutadania, que davant d’un episodi sospitós que pugui ser constitutiu de delicte, la persona ha de comunicar-ho immediatament per tal que els agents comptin amb la màxima informació.

tracking