Diari Més

Elvira Ferrando: «El carilló serà discret i integrat en la façana modernista»

La presidenta d’Espimsa no ha volgut avançar dates, tot i que apunta que el rellotge carilló s’instal·larà una vegada es tregui l’envelat de Corsini

Imatge del rellotge restaurat de la façana del Mercat Central.

Elvira Ferrando: «El carilló serà discret i integrat en la façana modernista»Diari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El carilló previst pel nou edifici del Mercat Central serà discret i només veurà l’exterior a les dotze del migdia. Aquests són alguns dels aspectes que ha avançat la regidora de Comerç i presidenta d’Espimsa, Elvira Ferrando, respecte al projecte del carilló, que encara es troba en fase d’elaboració. El carilló s’instal·larà després de treure l’envelat provisional que ha acollit el mercat durant els últims nou anys, «seria ideal estrenar el carilló al mateix temps que inaugurem la plaça Corsini», explica Ferrando.

Un dels principals problemes amb el que s’han trobat els tècnics a l’hora d’elaborar el projecte, és que el nou edifici del Mercat Central està protegit com a bé cultural d’interès local i que, per tant, s’ha de conservar l’estètica modernista de la façana. «Volem ser respectuosos amb l’edifici, per això estem buscant una solució per tal que el carilló quedi totalment integrat en la façana modernista», explica Ferrando, qui afegeix que el rellotge carilló serà discret i «només es veurà a l’exterior a les dotze del migdia, quan sonarà l’Amparito Roca. La resta d’hores es veurà per l’interior del mercat». La idea és que surti pels dos costats del rellotge recentment restaurat. Per la seva banda, la presidenta d’Espimsa no ha volgut donar dates de quan estarà instal·lat el carilló, «ja que sinó, s’està més pendent de la data que de si ha quedat bé o no», assegura Ferrando.

La idea de l’Ajuntament és instal·lar un carilló de l’estil del centre i nord d’Europa. Sonarà a ritme de l’Amparito Roca a les dotze del migdia i estarà protagonitzat per figures del Seguici Popular de la ciutat, com l’Àliga, la Víbria, els Gegants, entre altres elements. Segons va explicar l’alcalde de la ciutat, Josep Fèlix Ballesteros, fa uns mesos, «el mercat necessita un element que el faci únic i especial, així els turistes que vinguin a la ciutat visitin el Mercat Central per la seva singularitat, entrin i comprin». Aquest rellotge de carilló serà el primer de Tarragona i el primer del país en un mercat. Per altra banda, l’alcalde també va parlar de celebrar el pròxim Cap d’Any davant del carilló.

L’opinió del voltant

Hi ha molts tarragonins que opinen que «fins que no ho veiem, no ens ho creurem». Aquests són els desconfiats i descreguts de la ciutat. Tot el contrari de Josep Juan Biosca, president de la Unió de Botiguers dels Voltants del Mercat Central que creu que «quedarà perfecte i beneficiarà als comerços de la zona. Tot i així, no tinc gaire clar per on sortirà el carilló i on s’instal·larà». Aquesta és una de les opinions generalitzades dels veïns i comerciants del voltant del Mercat Central, que asseguren que existeix una mena de secretisme sobre com serà aquesta peça. Per altra banda, l’Associació de Veïns Tarragona Centre pensa que «el rellotge de carilló no és una cosa que millori les nostres vides, per tant creiem que hi ha altres prioritats a la ciutat a l’hora de gastar-se els diners, ja que ens consta que aquesta instal·lació és cara», assegura Núria Sabat, presidenta de l’entitat veïnal. Tot sembla indicar que la instal·lació del carilló serà l’últim pas per aconseguir, d’una vegada per totes, una plaça Corsini en perfectes condicions.

tracking