Diari Més

Societat

El primer nadó del 2017 a la demarcació es diu Kira i va néixer al Vendrell

La primera de Catalunya va ser Lara Martos, que va néixer a l’Hospital de Santa Caterina de Salt, quan passava un segon de la mitjanit

la Kira a braços de la seva mare Katinka, a l'Hospital del Vendrell.

El primer nadó del 2017 a la demarcació es diu Kira i va néixer al VendrellOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Kira Ricciarelli. Aquest és el nom del primer nadó nascut l’any 2017 a la demarcació de Tarragona. És una nena i va néixer ahir a l’Hospital del Vendrell a les 2.16 de la matinada. El part va ser natural i va pesar 3,720 quilos. Hores després del part, la seva mare, la Katinka, agraïa a les llevadores el bon tracte rebut i assegurava que «això no és un ofici, és una vocació. M’han fet sentir molt especial en tot moment». La Kira serà la germana petita de dues nenes més, la Lila i l’Anaïs, de 10 i 7 anys respectivament. Segons la mare, «les meves altres dues filles estan eufòriques». El pare és italià i la mare, alemanya. Des de fa tretze anys viuen a Riudecols, on regenten un mas que organitza i celebra casaments.

Tot va començar al voltant de les nou del vespre del dia 31. «Estava jugant amb les meves altres filles i vaig començar a sentir dolors. Vaig agafar un paper i un bolígraf i vaig estar una bona estona apuntant les contraccions. Ja vaig veure que això no era normal. Tenint en compte que els altres dos parts van ser molt ràpids, vam decidir marxar cap a l’hospital», assegura Katinka, que afegeix que «vam arribar escurats de temps, però com que era Cap d’Any no hi havia ningú a les carreteres». De Riudecols fins a l’Hospital del Vendrell hi ha 40 minuts amb cotxe. «Vaig tenir la meva segona filla en aquest hospital. I tenia clar que la Kira també veuria la llum aquí, perquè és un hospital que destaca per la seva llibertat a l’hora de parir i perquè permeten que el nounat estigui de seguida amb la seva mare», assegura Katinka.

La mare, estirada al llit amb la seva filla recent nascuda als braços, explica que «la meva mare em va posar a la motxilla una bossa amb raïm. En el moment em va semblar una ximpleria, però després de parir me’ls he menjat». En un principi, Kira havia de néixer el dia 4 de gener, però en l’última visita al metge, el ginecòleg els va avisar que podia arribar el dia 1.

La Lila i l’Anaïs, les germanes grans, van decidir el nom de la Kira. «Volíem un nom original i que no tingués traducció. Quan vam escoltar el nom de Kira ja no hi va haver marxa enrere», explica Katinka, que afegeix que el nom queda molt bé amb el cognom del seu pare, Ricciarelli.

Una «nit llarga» per a l’Alan

A l’Hospital Sant Joan tocava esperar fins dos quarts de quatre de la tarda per donar la benvinguda a l’Alan, el primer nadó de l’any a Reus i que naixia al desenllaç «d’una nit una mica llarga» i tres dies després de la data inicialment prevista, que era el 28 de desembre. De fet, els seus pares, l’Emma Miró i el Jaume Garcia, de Reus i Cambrils respectivament però veïns de Vilafortuny, van acudir al centre sanitari en notar els primers senyals que la criatura estava en camí, quan «encara no era el moment. Al cap d’unes hores, hi vam tornar i fins a les 3.27h, que ha nascut l’Alan».

El nom del petit, que ha pesat 3,690 quilos i s’incorpora a una família de què ja formaven part les bessones de 7 anys Arlet i Aina, té molt a veure amb els de les seves germanes: «En buscàvem un que quedés bé i que comencés amb ‘A’. Ens va costar», explicava la mare. El part de l’Alan, que fa 50 centímetres, l’Emma el va viure «amb més cansament que nervis» tot i que «hem estat molt bé atesos. Va patir un pèl més el pare, «per estar esperant i perquè la veia patir». Les campanades, amb tot, la família «no les vam viure a l’hospital», sinó entre una i altra visita, a temps per rebre el seu tercer fill.

La primera de Catalunya, a Salt

El primer nadó de l’any 2017 a Catalunya ha estat nena, la Lara, que va néixer a l’Hospital de Santa Caterina de Salt tot just inaugurat l’any, quan passava un segon de la mitjanit. La nena pesa 2,520 quilos. Mentre sonaven les dotze campanades, la Lara arribava al món. «Jo no sabia ni quina hora era però altres mares ens han dit que va ser just quan menjaven el raïm», explica la mare de la nena, Vanesa Sánchez.

La nena es va avançar 15 dies perquè la mare sortia de comptes el 16 de gener. Va ser del tot inesperat. Segons explica la família, que és d’Hostalric, estaven començant a sopar cap a les vuit del vespre per acomiadar el 2016. «Van començar les contraccions i ja li vaig dir a ell, espavila a menjar que vol sortir ja», recorda la mare.

L'Alan i la seva família a l'Hospital Sant Joan de Reus.

El primer nadó del 2017 a la demarcació es diu Kira i va néixer al VendrellOlívia Molet

La Lara amb la seva mare i el seu germà.

El primer nadó del 2017 a la demarcació es diu Kira i va néixer al VendrellACN

tracking