Diari Més

L'oposició creu que el sobrecost que suposa l'ajornament dels Jocs «és fals»

Ballesteros desdiu altres fonts municipals que va recollir aquest diari i rebaixa la quantitat econòmica de les despeses causades per l’ajornament

Ballesteros acompanyat del coordinador dels Jocs, Javier Villamayor, el regidor José Luis Martín i el delegat del govern, Enric Millo.

L'oposició creu que el sobrecost que suposa l'ajornament dels Jocs «és fals»ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Unanimitat entre els partits de l’oposició del consistori tarragoní, que no es creuen que el sobrecost que suposa l’ajornament dels Jocs Mediterranis sigui d’1.100.000 euros, tal com avançava dijous aquest diari. Per la seva banda, l’alcalde de la ciutat, Josep Fèlix Ballesteros, va desdir altres fonts municipals que va recollir aquest diari, que apuntaven que el sobrecost era d’1.100.000 euros i no de gairebé un milió d’euros, com va declarar aquest dijous, durant una visita a Tarragona del delegat del govern espanyol a Catalunya. Però les formacions de l’oposició creuen que tant una xifra com l’altra «són falses» i insisteixen a demanar un informe oficial i «seriós» que desglossi fil per randa quines despeses hi ha incloses en aquest sobrecost.

«No m’ho crec, és impossible que només costi això, ja que el pressupost de l’any 2016 era de 5 milions d’euros. No pot ser que baixi tant», assegura el portaveu d’ERC a l’Ajuntament, Pau Ricomà. La formació independentista afegeix que aquest milió d’euros només engloba les pròrrogues dels contractes dels treballadors i no té en compte les activitats promocionals i els actes previs a l’esdeveniment esportiu. «Si no publicitem els Jocs, llavors sí que seran un fracàs absolut», diu Ricomà, que lamenta que «l’equip de govern continuï sense dir la veritat». Ricomà demana una auditoria continuada dels Jocs i assegura que es reunirà amb el coordinador de l’esdeveniment, Javier Villamayor, per demanar-li «la veritat d’aquest sobrecost».

Per altra banda, el portaveu del grup municipal de CiU, Albert Abelló, es mostra contundent i assegura que «això no és veritat. Un milió d’euros són molts diners, però no n’hi haurà prou, ja que segurament no han contemplat costos, com per exemple els contractes amb els proveïdors o l’estructura de les instal·lacions». Abelló demana a l’equip de govern un informe formal on es detallin les despeses de l’ajornament. «Ja l’hem demanat dues vegades i no ens han fet cas», assegura el portaveu, que afegeix que «no han estat capaços de buscar patrocinadors per pagar els Jocs i ara esperen trobar-ne per fer front al sobrecost. Això no és seriós. No podem jugar amb els diners dels ciutadans».

El regidor de la CUP, Jordi Martí, demana al govern que desglossi aquest sobrecost i que faci públiques totes les despeses que suposen els Jocs Mediterranis. Per altra banda, la portaveu del grup municipal ICV-EUiA, Arga Sentís, s’ha mostrat més dura amb l’alcalde Ballesteros i declara que «estem col·locats en la improvisació i en el ridícul més espantós. Tenint en compte que tot el que han dit ha estat poc creïble, no sé per què m’hauria de creure la quantitat econòmica que suposa el sobrecost de l’ajornament». Sentís va lamentar que la Fundació Tarragona 2017 continuï confiant amb els patrocinadors per pagar el sobrecost, «quan si no s’han celebrat els Jocs el 2017, ha estat precisament per manca de patrocinadors». Finalment Sentís assegura que «ara ja s’ha de continuar endavant, perquè qualsevol escenari és dolent. Em sap molt de greu».

L’alcalde, convençut

Segons l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, la xifra és «perfectament assumible», molt per sota dels primers números que es van fer. En una visita a Tarragona, el delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, va recalcar a Ballesteros que l’esdeveniment tindrà partida pressupostària sempre i quan el PP tingui prou suport per aprovar els Pressupostos Generals de l’Estat del 2017. Davant aquesta al·lusió, Ballesteros es va mostrar confiat que el PSOE no posarà pals a les rodes i seguirà donant les «mostres de diàleg», com ha mantingut fins ara. «Ens hi deixarem la pell perquè s’incloguin en els pressupostos del 2017», va declarar.

«El PSOE té voluntat i ha donat mostres de diàleg i suposo que ho seguirà fent, però el compromís de l’alcalde de Tarragona és el de deixar-se la pell perquè això sigui així en els pressupostos del 2017 i crec que és el que em toca», va afirmar Ballesteros, responent a l’al·lusió directa d’Enric Millo, en la seva primera trobada oficial amb l’alcalde tarragoní, des del seu nomenament com a delegat del govern espanyol a Catalunya.

El sobrecost s’atribueix bàsicament a la pròrroga de la plantilla per un any més –representa el 98% d’aquest desfalc–. Segons Ballesteros, és una quantia «assumible» amb les esponsoritzacions que s’esperen tenir. L’alcalde atribueix a la feina feta des de El Corte Inglés com a intermediari, i a la renúncia de Port Aventura a demanar indemnitzacions, que la xifra hagi pogut ser «tan mínima» o, si més no, «no tan alta» com s’havia plantejat en un primer moment –darrerament s’havia parlat d’uns cinc milions–. Per la seva banda, Millo va garantir el compromís «ferm i inamovible» del govern espanyol en la celebració dels Jocs Mediterranis.

tracking