Diari Més

Llicències

Farts de Soroll creu que aturar llicències de bars «és un primer pas»

El plenari va acordar suspendre la tramitació de permisos per a restaurants i bars a la Part Alta, en el termini d’un any

La plataforma es queixa que hi ha pocs espais de la Part Alta sense una terrassa o un bar.

Farts de Soroll creu que aturar llicències de bars «és un primer pas»Cristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

«Això és només el principi d’un llarg viatge». Aquestes són les paraules d’Andreu Ximenis, membre de la plataforma Fart de Soroll, després que el plenari de l’Ajuntament de Tarragona acordés suspendre la tramitació de noves llicències per a restaurants i bars a la Part Alta, durant el termini màxim d’un any, mentre es formula modificació puntual del POUM –actualment en fase d’elaboració–. La plataforma que lluita per eliminar els sorolls a la Part Alta veu com l’alcalde de la ciutat, Josep Fèlix Ballesteros, a poc a poc, va complint les seves promeses. I és que segons la plataforma, fa un mes que, en una trobada entre els veïns i el consistori, l’alcalde els hi va prometre que es portaria a terme un pla d’usos de la Part Alta i un mapa acústic. De moment, aquestes promeses no s’han complert, però també va assegurar que es treballaria, des del plenari, per aturar les llicències de bars i restaurants de la zona antiga de la ciutat.

«Nosaltres només volem descansar una mica més a la nit i, que no obrin més bars, és un primer pas. També demanem que es regulin i reparteixin per tota la ciutat la celebració dels actes festius», assegura Ximenis.

Durant el plenari del passat divendres 23 de desembre, el consistori va acordar suspendre la tramitació de noves llicències de bars, restaurants i pubs a la Part Alta, durant el termini màxim d’un any. Per tant, des d’avui –ahir es va publicar l’anunci al Butlletí Oficial de la Província de Tarragona–, i en el termini de dos mesos, es pot interposar un recurs contra l’acord de suspensió.

Per la seva banda, el regidor d’Urbanisme, Josep Maria Milà, ha explicat a aquest diari que la modificació puntual del POUM concretarà els plans d’usos i les condicions d’edificació del centre històric de la ciutat. Quan això estigui fet i aprovat, s’aixecarà la suspensió de l’acord de no tramitar cap llicència per bars i restaurants. «Hem acordat un any màxim, però tenim previst que en un termini de tres mesos la modificació estigui enllestida», explica Milà.

tracking