Diari Més

Lleure

L'educació guanya protagonisme a la nova edició del Parc de Nadal de Tarragona

Es resta potència a l’escenari perquè els monitors puguin ensenyar amb més facilitat

Parc de Nadal de Tarragona

Parc de Nadal de TarragonaCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Parc de Nadal de Tarragona va arrencar ahir amb 31 tallers i activitats, reforçant especialment el caràcter educatiu de l’esdeveniment. Es traca de jugar, passar-s’ho d’allò més bé, però sense descuidar el procés d’aprenentatge. «És la línia de treball que s’ha impulsat, volem posicionar la part educativa i formativa», apuntava el regidor Francesc Roca en la inauguració oficial de l’esdeveniment. De fet, la distribució dels espais s’ha fet pensant especialment en la minimització del soroll, «perquè els monitors puguin explicar les coses als nens i aquests ho puguin sentir bé», apuntava Elena Gavaldà, coordinadora del Parc. L’escenari d’espectacles passa a ser de petit format: s’ha reduït –dels dos metres i mig d’alçada baixa als cinquanta centímetres i es resten també altaveus–, s’ha situat al final del pavelló i s’ha separat amb cortines per tal de reduir l’impacte acústic.

Activitats i tallers educatius com el de Petits Enginyers, que proposa acostar als menuts a les noves tecnologies i la ciència, guanyen espai al recinte, i amplien el seu repertori. Enguany, l’empresa duu al Parc per primera vegada un equip de realitat virtual on petits i grans –hi ha dues animacions específiques per a cada segment– puguin moure’s amb les ulleres especials per una peixera, i per l’interior del cos d’una balena. A banda, presenten uns petits robots teledirigits amb tauleta per aconseguir superar un recorregut en un parany marítim simulat.

I és que, enguany, tot gira al voltant del mar i l’aigua, d’aquí que EMATSA, l’empresa municipal, estigui situada a l’estand principal de l’entrada, amb una interessant activitat sobre el cicle de l’aigua, des de que cau del cel, fins que va a parar a la claveguera. El marcat caràcter educatiu es pot trobar també en l’espai del Consell Municipal d’Infants, que proposa construir vaixells, però amb un rerefons reivindicatiu: «El vaixell només es pot acabar de construir amb unes peces amb frases i paraules claus dels Drets de la Infància», apuntava Gavaldà.

Una consulta veterinària

A més, el Consell de Col·legis de Veterinaris de Catalunya ha dut enguany al Parc el que, gairebé, es podria considerar una autèntica consulta veterinària, amb bates i fonendoscopis inclosos. «Quan arriben, els hi entreguem un document com el que té qualsevol propietari d’un gos, on hi ha les vacunes, les dades de l’animal, dades del propietari, controls veterinaris i tractaments antiparasitaris», apuntaven Aleixia Falcó i Cori Escoda. Amb gossos de peluix, els nens aprenen a fer tota mena de procediments, i especialment a fer-se responsables. Fins i tot els hi ensenyen a recollir les tifes, amb una mostra de plàstic.

L’oferta gastronòmica també té un clar component social i educatiu, ja que els petits i les seves famílies podran menjar d’una Food Truck regentada per membres de la fundació L’Onada, el que en paraules del regidor Roca, servirà per «adquirir compromís social amb el tema de la inserció de persones discapacitades». De fet, moltes de les activitats van encaminades a deixar un pòsit en petits i grans. «Volem que acompanyant als nostres fills i néts, tota la família participi d’aquesta part formativa», explicava Roca.

Premi pels artistes

El Parc ha disposat un espai perquè els més petits pintin, on es distribuiran làmines amb la reproducció de la façana de l’Ajuntament. La idea és, que les creacions més originals es facin realitat, projectant-se el disseny de colors i la seva col·locació, el dia de la cavalcada, a tota la façana del monumental edifici de la plaça de la Font, mentre l’alcalde entrega les claus als Reis Mags. Alguns afortunats aconseguiran, fins i tot, invitacions per poder saludar a Ses Majestats en persona.

El Parc restarà obert fins al dia 4 de gener, amb l’excepció del dia 31 a la tarda i l’1 de gener al matí. Els organitzadors esperen arribar en aquesta nova edició als 25.000 usuaris. «És complicat que puguem augmentar més respecte a altres anys perquè pràcticament estem al límit de capacitat, especialment a les tardes», apuntava la coordinadora.

tracking