Diari Més

Els veïns de Sant Ramon alerten del perill que suposa l'esquelet d'un edifici

L’estructura de formigó, situada al carrer Mas dels Cups, pertany a un bloc de cinc pisos que no es va acabar de construir l’any 2000

Els comerciants de la zona asseguren que la mala imatge que causa l'estructura de l'edifici perjudica els seus negocis.

Els veïns de Sant Ramon alerten del perill que suposa l'esquelet d'un edificiCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els veïns del barri de Sant Ramon demanen a l’Ajuntament de Tarragona que es tanqui l’estructura de formigó d’un edifici que no es va acabar de construir i que està situat al carrer Mas dels Cups. Segons els veïns l’esquelet del bloc de pisos suposa un perill pels més joves, que pugen fins a la cinquena planta de l’estructura i es dediquen a jugar a la pilota o a fer-se selfies. I és que l’esquelet està format per plaques de formigó i per unes escales que permeten pujar fins a dalt de tot, però no hi ha parets.

L’edifici es troba situat al carrer Mas dels Cups, en mig del barri de Sant Ramon, i envoltat d’un solar ple d’herbes seques i «descuidades», segons expliquen alguns dels veïns que viuen per la zona. És per això que demanen que, en primer lloc, es tanqui l’estructura de l’edifici i, en segon lloc, que es netegi el solar que l’envolta, ja que en alguna ocasió s’hi han produït petits incendis. «Hi ha brutícia, la gent hi tira la brossa com si es tractés d’un abocador. Per això hi ha rates i insectes», assegura Pili Andreu, una veïna que viu justament al davant del bloc en qüestió. «Estic cansada de trucar al 112. Els joves del barri pugen a dalt de l’edifici a través de les escales i un dia es faran mal», explica Andreu, qui afegeix que «la Guàrdia Urbana passa la pilota a l’Ajuntament i l’Ajuntament als propietaris. Només actuaran quan hi hagi una desgràcia i, llavors, ja serà tard». Andreu assegura que el problema és que els joves del barri no tenen un espai on jugar a pilota o passar l’estona, «per això s’han de buscar la vida per divertir-se».

A més, els veïns desconeixen l’estat actual en què es troba l’estructura de formigó, ja que «fa quinze anys que es va construir i viu a la intempèrie». Segons alguns testimonis, a vegades, «el bloc es converteix en punt de trobada per fer botellones i per fumar, sempre amb la música alta», diu Pili Andreu.

Per la seva banda, la presidenta de l’Associació de Comerciants de Sant Ramon i Sant Salvador, Alícia Ricote, lamenta la mala imatge que suposa tenir una estructura de formigó com aquesta en mig del barri. «Tot el voltant del bloc està edificat. Quan t’apropes a l’esquelet de l’edifici sembla que el món acabi allà. La imatge és deplorable», diu Ricote, qui assegura que «aquesta imatge perjudica greument a l’activitat comercial de la zona».

La força política

Fa aproximadament un any, la formació municipal de CDC, va actuar d’altaveu de les inquietuds dels veïns i van demanar en plenari que es tanqués l’estructura per evitar perills entre els més joves. «Primer vam demanar que, de manera subsidiària, l’Ajuntament enderroqués l’edifici, però ens van dir que costaria molts diners. A més, l’edifici és de propietat privada. Per això, finalment vam demanar que es col·loquin tanques per evitar desgràcies», assegura Cristina Guzmán, regidora de CDC al consistori tarragoní. Segons Guzmán, el regidor d’Urbanisme, Josep Maria Milà, va prometre als veïns que es posaria una tanca, «de fet, em va dir que havia estat mirant pressupostos i que l’actuació costava uns 6.000 euros aproximadament», diu la regidora. El mes passat, va ser Ciutadans qui va recordar en plenari la situació d’aquesta zona de Sant Ramon, però encara no s’ha tancat l’edifici.

Un bloc de pisos a mig fer i famílies endeutades

L’estructura de formigó, d’aspecte abandonat i situat al carrer Mas dels Cups, és l’esquelet de l’edifici de cinc plantes que va posar en venda la cooperativa Itaca l’any 2000, després de comprar-li el sòl a Incasòl. La promotora va vendre els pisos sobre plànol i més de quaranta famílies van posar diners, transformant-se així en cooperativistes. «Vèiem que la cosa no tirava, que les obres anaven molt lentes i que els veïns havíem posat una gran quantitat de diners», explica Antonio Jiménez, un dels afectats. Després de demanar explicacions als responsables i de no rebre resposta, el president de la cooperativa va desaparèixer del mapa, segons expliquen els afectats, que a hores d’ara encara esperen que alguna promotora aposti per construir i acabar l’edifici. «Hem perdut l’esperança. Hi va haver famílies que van vendre les seves cases per comprar-se aquest pis i ho han perdut tot», explica Sonia Estropiñan, una de les afectades que va comprar un pis. A banda d’aquest bloc del carrer Mas dels Cups, la cooperativa-promotora també va deixar a mitges 24 cases adossades situades justament al davant del bloc de pisos. Els afectats van decidir formar una altra cooperativa paral·lela i acabar de construir les cases.

tracking