Diari Més

Societat

Condemnen a 9 mesos de presó un tarragoní per extorsionar a David Bisbal

L'acusat hauria obtingut informació i fotografies personals del cantant a través d'una línia de telèfon que aquest havia donat de baixa

David Bisbal presentarà el seu nou disc 'Hijos del mar'.

David Bisbal i Melendi actuaran a la TAP el juliol de 2017Internet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jutjat penal número 1 d'Almeria ha condemnat a nou mesos de presó a O.B.P., un home de Tarragona que va obtenir informació i fotografies «íntimes» del cantant David Bisbal a través d'una línia de telèfon que aquest havia donat de baixa, i que va reclamar a l'artista una contraprestació econòmica per tornar-la.

La sentència, que condemna l'acusat per un delicte d'extorsió en grau de temptativa, recull que O.B.P., natural deTarragona, va obtenir una línia de telèfon mòbil de la qual havia estat titular Bisbal fins a l'abril del 2015. D'aquesta forma i amb la intenció d'«obtenir un benefici econòmic injust», al juliol d'aquell any es va posar en contacte amb «diversos contactes íntims de l'artista amb la finalitat d'obtenir informació i fotografies íntimes del cantant i altres persones conegudes, cosa que va aconseguir fàcilment».

Diversos amics van avisar l'artista del que succeïa, i Bisbal va instar l'acusat a través d'un d'aquests coneguts a tornar-li la línia. No obstant això, O.B.P. va exigir a Bisbal una quantitat, que no ha transcendit, a través de dos correus electrònics que va enviar a l'amic del cantant des del seu compte de correu electrònic els dies 3 i 5 d'agost del 2015, i des de la línia telefònica que anteriorment havia pertangut a l'artista d'Almeria.

El processat va afirmar que si no es lliurava l'esmentada contraprestació econòmica «divulgaria informació comprometedora del cantant i altres famosos que havia recopilat». En aquest sentit, l'acusat va assegurar que ja havia «contactat amb alguns mitjans de comunicació disposats a difondre l'esmentada informació», cosa que va provocar una «gran inquietud en David Bisbal, que no va arribar a accedir a les seves pretensions», apunta en la sentència el magistrat Luis Miguel Columna Herrera.

En aquest sentit, el jutge assenyala en els fonaments de dret que O.B.P. va afirmar de «forma reiterada» que tenia «telèfons de famosos, fotografies d'ells...» i que en cas de no rebre els diners facilitaria aquesta informació a televisions nacionals, arribant a assegurar que una cadena estava «molt interessada». Columna Herrera apunta que la defensa del condemnat va al·legar que aquest «mai» va tenir «ànim d'extorquir», encara que manté que «és tal el material probatori en contra» que no pot «acceptar de cap manera aquesta tesi» sostinguda per l'advocat.

Així, manté que la «contundència» d'aquestes proves «demostra clarament que les úniques intencions de l'acusat eren extorquir David Bisbal». En aquesta línia, subratlla que va ser O.B.P. qui, «a iniciativa exclusivament seva», va sol·licitar fotografies als contactes del cantant, «cosa que fa insistentment i difícilment casa amb el fet que digui que estava tenint moltes molèsties». La sentència no és ferma i es pot interposar un recurs d'apel·lació davant l'Audiència Provincial d'Almeria en el termini de deu dies.

tracking