Diari Més

Ferrando: «Aquest no és un mercat a l'ús, és un monument»

La regidora i presidenta d'ESPIMSA parla amb el 'Diari Més' sobre les obres del Mercat Central, ja acabades

Elvira Ferrando.

Ferrando: ''Aquest no és un mercat a l'ús, és un monument''Cedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

-Per fi. Una agonia que ha durat nou anys.

- La veritat és que és una molt bona notícia. Com a presidenta d’ESPIMSA tenia moltes ganes de llegir que les obres del Mercat Central s’havien acabat. Va ser un dia bonic per a tots els implicats i, sobretot, per a Tarragona. Ara, toca mirar endavant i gaudir d’aquest mercat tan maco que tindrem. És una fita molt important per a la ciutat. Hem de ser positius i potenciar el comerç de la ciutat.

-Es va emocionar molt aquest dijous amb la inauguració de les obres del Mercat.

-Som persones, i són moltes hores de dedicació. Vaig pensar que per fi teníem el que volíem. Tant nosaltres, com els paradistes, tothom. Era la meva responsabilitat que anés com ha anat.

-Hi ha hagut algun problema amb l’empresa constructora al llarg de tot aquest temps?

-En cap moment van fer parar les obres. Ha portat diferents ritmes, ja que l’empresa ha passat moltes dificultats. Hi ha hagut moments que hem estat sota mínims, però a partir del març es van accelerar molt les obres. Era molt important que la gent pogués passejar pels voltants, que veiessin que hi havia vida per la zona. Després d’obrir la zona de trànsit de vianants al voltant del mercat, s’han anat tancant l’adjudicació de Mercadona, també hem anat avançant amb els acords amb els paradistes, hem realitzat la segona adjudicació dels locals... Ara, només falta que els paradistes puguin acabar de posar la parada en temps i forma.

-Quan creu que obrirà les seves portes?

-Arribarem a un acord amb la Maria Virgili (presidenta dels paradistes). El que ara realment importa és positivitzar el fet que està enllestit el Mercat Central, i ja anunciarem la data. Estem en constant diàleg amb els paradistes per trobar una data. Tenim un mercat fantàstic, serà un mercat gastro-cultural, de dinamització. És l’obra de major envergadura que hem fet i, gràcies a tots, hem aconseguit que sigui una realitat.

-En aquests darrers anys, les paraules Mercat Central acostumaven a ser ‘trending topic’.

-A mi, com a presidenta d’ESPIMSA, no m’ha cremat que se’n parlés. Sabia que havia de treballar molt i molt. Vinc del món de l’empresa i no m’ha cremat el fet de fer tantes reunions i de treballar tant. Estic molt contenta de com ha quedat. M’ha agradat molt treballar perquè el Mercat Central s’hagi pogut finalitzar. Serà el motor de la ciutat.

-Com estan les parades?

-Hi estan treballant des de fa temps. El que passa és que cada paradista ha fet el seu disseny. Ara estan fent la part de l’obra. És com si jo hagués fet un edifici d’habitatges i, ara, ells han de dissenyar-los.

-Encara hi ha parades i locals buits.

-Sí, però tan aviat com estigui el Mercat en marxa crec que s’acabaran d’omplir. De 48 parades, el 83% estan ocupades. Són xifres molt importants. El 50% dels locals també. Quan vas a una gran superfície comercial sempre hi ha locals que fluctuen.

-Creu que Mercadona serà vist com un intrús o que hi haurà bona convivència?

-La planta dels paradistes es retro alimentarà de Mercadona, i viceversa. Mercadona està a 24 mercats de Catalunya, i nosaltres serem el 25. Si no funcionés aquest binomi, no funcionaria a tants llocs. Aquest mercat nostre no és un mercat a l’ús, sinó que és un monument. Hi haurà gent que vindrà a comprar, i d’altres que també vulguin visitar un edifici que és modernista.

-Què tenen pensat per la plaça Corsini?

-Serà el pas següent. Tan aviat com estiguin a dins els paradistes, s’hi començaran les millores. Serà diàfana, però comptarà amb mobiliari urbà: arbres, papereres... Serà una plaça on hi conviuran veïns, marxants, comerços, ciutat... Una plaça polivalent on tothom hi pugui conviure.

-La convivència entre paradistes és la millor?

-Els inputs que tinc és que és bona.

-I entre l’Ajuntament i els paradistes?

-Hi ha hagut moltes situacions de discussió, però cadascú ha defensat la seva postura. Maria Virgili i jo hem parlat moltes vegades, però mai ens hem aixecat de la taula sense tenir un acord.

tracking