Diari Més

Serveis Socials

Tres de les cinc famílies de Bonavista ja estan reallotjades

Dues es troben en pisos d’emergència i l’altra en un pis de lloguer, que l’IMSS ha ajudat a pagar

Imatges de l'estat actual en què es troba el pis. Dissabte, l'aigua de la pluja va filtrar pel sostre i per les parets, posant en perill la vida dels membres de la família.

Una família de Bonavista viu en un pis que està a punt d'esfondrar-seCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les promeses de la regidora de Serveis a la Persona, Ana Santos, sobre el futur de les famílies de Bonavista afectades pel mal estat del bloc en el qual vivien, a poc a poc es van transformant en una realitat. Tant és així que durant la jornada d’ahir, dues de les quatre famílies de Bonavista, que encara es trobaven allotjades a l’Hotel Urbis, ja dormiran els pròxims dies en un pis. En un dels casos, la família d’Antonia Pacheco, una de les afectades, va visitar ahir el pis d’emergència social que els hi ha atorgat provisionalment l’Ajuntament. De moment, però, encara no han pogut passar aquesta passada nit, perquè faltava alguns llits. Pacheco assegura que «entre dijous i divendres ja ens podrem instal·lar».

L’altra família, en canvi, ha trobat un pis de lloguer a Bonavista. En aquest cas, l’Institut Municipal de Serveis Socials (IMSS) ha concedit un ajut per poder pagar l’entrada del lloguer. Les famílies afectades asseguren que la cosa va lenta, però que actualment confien plenament «en el saber fer de l’Ajuntament», assegura Pacheco. Tot i així, els afectats segueixen reivindicant un pis de lloguer social a Bonavista, «on tenim la nostra vida, la nostra família i l’escola dels nens», diu Pacheco. Des de l’Ajuntament de Tarragona asseguren que la regidora de Serveis a la Persona, Ana Santos, manté diàriament el contacte amb les famílies, i s’està duent a terme un seguiment de cadascun dels casos. De fet, ahir, els assistents socials van mantenir una reunió amb els afectats.

Assessorament jurídic

Per altra banda, l’Ajuntament oferirà assessorament jurídic per aclarir la seva situació. Així ho van demanar els afectats, després d’assabentar-se que hi havia un informe de l’administrador de les finques que els veïns no havien vist, i que advertia del mal estat de l’edifici. «Ens va ocultar l’informe i per això hem arribat fins a aquest punt», deia una de les veïnes. La comunitat va demanar a l’Ajuntament que els ajudes a inIciar accions legals contra l’administrador.

Cal recordar que les cinc famílies de Bonavista van ser desallotjades de casa seva el passat dilluns 5 de desembre, a causa de les esquerdes de l’habitatge, que suposaven un risc d’esfondrament. Actualment, només queden dues famílies per allotjar a pisos d’emergència.

tracking