Diari Més

Art

Un pessebre fet a mà enamora als més petits de Bonavista

Antonio Martínez fa set anys que el fa

El pessebre es pot trobar al número 43 del carrer dotze de Bonavista. L'Antonio obre les portes.

Un pessebre fet a mà enamora als més petits de BonavistaCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Antonio Martínez, de 68 anys i veí de Bonavista, és l’ídol de tots els nens del barri. Sobretot dels seus néts. I és que, des de fa set anys, l’Antonio munta un pessebre al número 43 del carrer dotze de Bonavista. La majoria d’escoles del barri i algunes de Tarragona visiten el pessebre any rere any i ja s’ha convertit en una cita ineludible que l’Antonio espera amb il·lusió.

La història va començar fa set anys, quan els seus néts van decidir convidar als seus amics a veure al pessebre que havia fet l’avi. «Cada vegada venia més gent a visitar-lo, llavors em vaig animar i vaig decidir fer una cosa més gran», assegura l’Antonio Martínez. Actualment, el pessebre ocupa 20 metres quadrats i gairebé una desena de grups escolars el visita durant aquestes dates.

Les muntanyes estan fetes amb porexpan, paper de diari i pintura. «Fins i tot, hi ha una bassa d’aigua amb peixos de veritat, que cada dia els hi he de posar menjar», explica Martínez entusiasmat. El pessebre està configurat per unes 150 figures i «tot està fet manualment», diu Martínez, que assegura que comença a preparar-lo deu mesos abans de Nadal. L’entrada és gratuïta i, segons Martínez, «els nens venen amb l’escola i després acompanyen els pares. O sigui, que sempre hi ha gent». Els dies laborals, el pessebre es pot visitar de dos quarts de deu a dues del migdia i de dos quarts de quatre a set de la tarda. Per altra banda, els dies festius, obre les portes a les deu del matí fins a les dues, i de cinc de la tarda a dos quarts de vuit. El dia 25 de desembre i l’1 de gener està tancat, «però baixo a donar menjar als peixos», explica. L’Antonio assegura que l’elaboració del pessebre suposa molta feina, «però em sento recompensat quan veig la cara dels meus néts i dels altres petits quan descobreixen el pessebre», conclou.

tracking