Diari Més

Urbanisme

Hi haurà consulta ciutadana per conservar o no l'asfalt de la Rambla Nova

Els tarragonins podran votar l'opció de pavimentació que prefereixin després de ser informats sobre els preus i els pros i contres de cada proposta

Actualment, el tram asfaltat és el que va des del carrer Canyelles fins al carrer Adrià.

L'Ajuntament es planteja deixar permanentment l'asfaltat de la Rambla NovaCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La conservació o no de l'asfaltde la Rambla Novade Tarragona, que ha estat un tema polèmic durant els últims dies a la ciutat, serà duta a una consulta ciutadana realitzada pel consistori. L'alcalde Josep F. Ballesteros ha confirmat, aquest dimarts, que aquest tema es debatrà en un procés obert a tota la ciutadania de Tarragona per tal que sigui aquesta -i no només els veïns de la Rambla- qui decideixi com ha de ser el paviment de la Rambla Nova.

Actualment, el tramasfaltat és el que va des del carrer Canyelles fins al carrer Adrià. Les propostes que el consistori presentarà a la consulta ciutadana contemplen una pavimentació clàssica d'enrajolat, l'opció estèticament «millor» però que també presenta més risc de relliscades així com el cost més elevat de tots, segons ha explicat Ballesteros en una roda de premsa aquest mateix dimarts. La segona opció proposa una planxa de formigó. Aquesta opció, segons l'alcalde, és més «bonica» que l'asfalt, es marcarà com si fos rajoles i no relliscarà. Finalment, la tercera opció contempla conservar l'asfalt, que «és el més segur» per petits i grans en ser antilliscant. El consistori podria proposar una quarta opció que encara no ha estat feta pública perquè depèn de certs factors tècnics.

Els ciutadans podran votar l'opció que prefereixin a través del procés públic que es durà a terme a través d'una plataforma online presentada aquest mateix dimarts. També es podrà realitzar físicament al consistori. Abans de decidir, però, Ballesteros ha assegurat que es faran arribar els pros i contres de cada opció, així com el cost de cada proposta, a tots els ciutadans de Tarragona, per tal que puguin escollir amb coneixement de causa.

La reforma s'iniciarà «quatre o cinc mesos abans» que el mercadet es deplaci a la seva ubicació definitiva de la plaça Corsini. Primer es duran a terme els treballs al tram actualment asfaltat, però Ballesteros ha assegurat que no es descarta que en un futur també es realitzin reformes al tram del Banc d'Espanya. «Anirem veient si s'amplia o no» sobre la marxa, ha afirmat.

tracking