Diari Més

Veïnal

Un informe de l'agost del 2015 ja alertava del mal estat de l'edifici desallotjat de Bonavista

El llavors administrador hauria amagat la informació als veïns afectats fins l'agost d'aquest 2016, quan el bloc ha estat apuntalat

Imatges de l'estat actual en què es troba el pis. Dissabte, l'aigua de la pluja va filtrar pel sostre i per les parets, posant en perill la vida dels membres de la família.

Una família de Bonavista viu en un pis que està a punt d'esfondrar-seCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’antic administrador de l’edifici de Bonavista que ha hagut de ser desallotjat per risc d’esfondrament ja tindria constància del mal estat de l’immoble a l’agost del 2015, quan un informe apuntava que l’edifici s’havia d’apuntalar, segons ha informat la CUP. D’aquesta manera, s’hauria amagat aquesta informació a les famílies que hi vivien durant un any, fins l’agost del 2016, quan el bloc ha estat apuntalat.

La CUP considera així que l’Ajuntament hauria d’estudiar la possibilitat d’interposar denúncia contra l’antic administrador de les finques, ja que «va ocultar la informació» a les famílies. L’informe apuntava que «aparentment no hi ha risc de col·lapse imminent de l'edifici però a causa de la magnitud i quantitat de les esquerdes s'ha de procedir a fer un estudi profund sobre les causes i procedir a la seva reparació tant abans com sigui possible evitant així futurs danys majors en cas de no actuació».

Els pisos d’emergència social de Sant Salvador encara no estan disponibles

Les cinc famílies que habitaven en aquest edifici, situat al número 14 del carrer Disset de Bonavista, van ser desallotjades el passat dilluns 5 de desembre per risc d’esfondrament de l’edifici. La regidora de Serveis de l’Ajuntament de Tarragona, Ana Santos, va informar que les famílies serien reallotjades en pisos d’emergència social de Tarragona i Sant Salvador. Una ho faria el aquest dimecres, mentre les altres dues serien reallotjades entre divendres i dilluns.

Tot i això, una de les afectades ha explicat a Diari Més que de moment només serà reallotjada una família, ja que Serveis Socials assegura que els pisos de Sant Salvador encara no estan disponibles. Per aquest motiu la veïna afectada afirma que la informació que va donar la regidora Santos «no s’està complint» i explica que si la situació no es resol abans d’acabar aquesta setmana els afectats es manifestaran davant de l’Ajuntament. A més, els veïns afirmen que Serveis Socials els ha demanat una sèrie de documentació a presentar el proper dimarts, un termini que consideren «molt just».

L’afectada ha afirmat que les famílies es troben desconcertades i preocupades pel seu futur, ja que no saben si podran romandre més temps del previst a l’Hotel Urbis, on estan allotjats fins a poder entrar en els pisos d’emergència social.

Santos diu que els pisos estaran disponibles la setmana que ve

Per altra banda, la consellera de Serveis a la Persona, Ana Santos, ha assegurat que «l’Ajuntament de Tarragona i l’Institut Municipal de Serveis Socials (IMSST) han activat, des del primer moment, el protocol d’atenció d’emergència establert per a aquests casos i que garanteix en tot moment l’assistència integral als afectats», a més d’assegurar que tenen «un contacte permanent amb les famílies afectades».

Santos ha afirmat que una de les famílies ja es pot reallotjar a un dels pisos d’emergència de l’Ajuntament, tot i que ha decidit fer-ho demà. Per altra banda la regidora afirma que els pisos de Sant Salvador estaran disponibles la setmana que ve, quan es reallotjaran dues famílies més. També han informat que una de les famílies que va decidir allotjar-se a casa dels familiars fins a poder entrar en un pis d’emergència social finalment també ha sol·licitat allotjar-se a l’hotel Urbis fins a ser reallotjada.

L’Ajuntament exposa que l’alcalde ha treballat des del primer moment amb els serveis territorials d’Habitatge de la Generalitat per activar de manera urgent i extraordinària la Mesa d’Emergència, compartida entre l’Ajuntament i l’administració autonòmica, per tal de facilitar, el més aviat possible, pisos de lloguer social a totes les famílies. També exposa que les famílies que tinguin menors escolaritzats que, amb motiu del reallotjament, s’han de desplaçar tindran ajuts per al menjador escolar i de transport gratuït per a l’adult que els acompanyi a l’escola, donat que els menors ja disposen de la targeta de transport per escolars, que és gratuïta.

També ha exposat que la darrera Junta de Govern Local, del passat divendres 2 de desembre, va acordar la posada en marxa de la Taula Municipal Permanent d’Habitatge per temes d’Emergència integrada per tècnics de l’IMSST, del Servei Municipal de l’Habitatge (SMHAUSA), dels Serveis Jurídics i de les àrees de Territori i Serveis a la Persona de l’Ajuntament.

tracking