Diari Més

Patrimoni

Una aplicació de mòbil facilitarà la visita dels llocs d'interès històric de Tarragona

La Guia Accessible de Tarragona inclou rutes temàtiques adaptades per persones amb diversitat funcional i finançada per la Fundació Orange

L'aplicació serà gratuïta pels usuaris, però també ho ha estat per l'Ajuntament de Tarragona.

Una aplicació de mòbil facilitarà la visita dels llocs d'interès històric de TarragonaCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Coincidint amb el Dia del Patrimoni Mundial de Tarragona, l’Ajuntament ha donat a conèixer el llançament d’una aplicació mòbil que unirà les noves tecnologies a la riquesa històrica i arquitectònica de la ciutat. D’aquesta manera és pretén que Tarragona es converteixi cada vegada més en una ciutat intel·ligent que aconsegueix mostrar la seva riquesa arquitectònica i cultural de la forma més actual possible. I res més actual que utilitzar les noves tecnologies i la mobilitat per conduir al visitant als llocs més emblemàtics de la ciutat.

L’aplicació Tarragona Accessible funcionarà sense necessitat de tenir una connexió a les dades mòbils en els llocs per on passi el visitant, tot i que necessitarà, en un inici, descarregar les dades de la ciutat. Mitjançant el mòbil es construeix un relat únic de la ciutat, una via tecnològica que «explicarà la seva història, bellesa i singularitat de la millor manera», va dir la regidora Inma Rodríguez. Una part important del desenvolupament tecnològic s’ha dedicat a afavorir els usuaris amb discapacitats visuals o auditives.

En la introducció dels continguts de l’aplicació, el cor que destaca 36 punts turístics de la ciutat, han participat un equip gestor de continguts format per persones de l’Ajuntament. El consistori no ha hagut de fer cap inversió, segons va mencionar a la presentació un representant de la Fundació Orange, impulsor del projecte que ha realitzat GVAM, empresa tecnològica encarregada del desenvolupament de l’aplicació.

El menú de Tarragona Accessible situa a l’usuari en quatre escenaris diferents segons la ruta que esculli: la Romana, la dels primers cristians a Tarraco, la Medieval i la moderna i contemporània. Aquesta iniciativa està emmarcada dins del projecte Áppside i del conveni subscrit pel Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat, amb la Fundació Orange i GVAM.

Actes commemoratius

Les jornades per celebrar els 16 anys de la declaració de Tarragona com a ciutat Patrimoni de la Humanitat continuaran fins al 4 de desembre. Avui es presentaran les conclusions del procés participatiu al voltant del patrimoni Cívic Tarraco. Demà, la Casa Canals acollirà una jornada de debat al voltant dels usos del patrimoni històric. El Museu Nacional Arqueològic se suma a la celebració amb una programació especial pel cap de setmana.

tracking