Diari Més

Comerç

Ferrando: «Quan el Mercat obri, hi haurà més interessats en els locals»

Les pliques amb les propostes presentades al concurs públic per adjudicar els locals comercials del Mercat s’obriran entre el 5 i el 12 de desembre

Ferrando: «Quan el Mercat obri, hi haurà més interessats en els locals»Cristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La setmana vinent s’obriran les pliques amb les ofertes presentades al concurs públic per adjudicar els 14 locals comercials que acollirà la planta baixa del nou Mercat Central. La consellera de Comerç i presidenta d’Espimsa, Elvira Ferrando, explica que hi ha força interès per ocupar aquests negocis, «tot i que, quan les portes del Mercat s’obrin i es pugui veure la feina que s’ha fet, estic segura que encara hi haurà més interessats en els locals comercials que envolten el Mercadona».

De moment, però, i a dos mesos, –segons els paradistes–, d’obrir el nou Mercat, encara no s’ha adjudicat cap dels 14 locals situats a la planta baixa. I és que el primer concurs per l’adjudicació d’aquests espais va quedar desert i, actualment, s’està portant a terme el segon concurs.

Segons ha explicat la regidora de Comerç i presidenta d’Espimsa, Elvira Ferrando, entre la setmana vinent i la següent, s’obriran els sobres amb les propostes dels interessats per ocupar els locals. Serà llavors quan els tècnics valoraran les ofertes i decidiran, mitjançant una sèrie de requisits i criteris, quines són les millors opcions.

Així ho marca els plecs de clàusules administratives i tècniques del contracte de cessió d’ús onerosa dels locals comercials, que es van aprovar el passat 8 de novembre. Aquests locals es classifiquen en tres lots, un destinat a la restauració, –en el qual inclou tres locals, dos que donen a l’exterior i l’altre a l’interior–, un altre lot destinat a botigues i un tercer bloc destinat a qualsevol activitat comercial. A causa d’un error de transcripció, es va haver de modificar el termini de presentació de propostes fins al dia 5 de desembre i les pliques s’obriran el dia 12. En canvi, el termini dels altres dos lots va acabar ahir i es faran públiques les propostes el pròxim 5 de desembre.

Alguns dels criteris que seguiran els tècnics a l’hora d’adjudicar els locals tindrà a veure amb el termini de cessió d’ús, que podrà ser de 15, 25 o 50 anys. En qualsevol cas, sempre serà prioritària la concessió a 50 anys per sobre de la resta, sempre que l’import total de l’oferta prioritària sigui superior a la resta.

Aquests 14 locals comercials no són els únics que encara no estan adjudicats. A la primera planta, encara falten per licitar 5 parades. Segons la regidora de Comerç, Elvira Ferrando, «he visitat molts mercats i obrir amb 43 parades adjudicades és tot un èxit. Hi ha molt bones previsions per omplir-ho».

Per Nadal, vals de compra i solidaritat amb els més petits

Arriba el Nadal al Mercat Central i als voltants. I com ja és tradició, les associacions inicien la campanya de les festes, que enguany tindrà també un caràcter solidari. Des d’avui i fins al pròxim 5 de gener, es posarà en marxa la campanya de regals del Rasca, rasca, que es podrà aconseguir a través de les butlletes de compra. El client podrà trobar premis com vals de descompte pels establiments del Mercat Central o obsequis cedits per part d’espònsors i empreses que volen col·laborar amb la campanya.

S’han realitzat un total de 20.000 rasques, dels quals 1.000 seran premis directes, i la resta vals per compres. Totes les butlletes no premiades es podran dipositar a l’urna que hi ha al Mercat Central fins al dia 5 de gener, quan es farà un sorteig. El primer premi constarà d’un val de 1.250 euros en compres, el segon de 500 euros i el tercer de 250. Aquests vals es podran gastar durant els primers tres mesos de l’any vinent. La principal novetat de la campanya d’enguany tindrà com a protagonistes les joguines. De la mà de la Creu Roja, el Mercat Central destinarà un espai per a la recollida de joguines, –que han de ser noves de trinca i per a nens de 6 a 14 anys–. La campanya rep el nom de Cap nen sense joguines. «Hem pensat que el Mercat és un lloc cèntric on tots els tarragonins poden passar a deixar una joguina», explica Maria Virgili, presidenta de l’Associació de Venedors del Mercat Central.

tracking