Diari Més

Política

Fernández a Ballesteros: «Passaràs a la història com un bon alcalde»

El nou portaveu del Partit Popular al Parlament de Catalunya va acomiadar-se dels companys de consistori amb un emotiu discurs

Fernández a Ballesteros: «Passaràs a la història com un bon alcalde»Cristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

«Ets una persona de fiar. Mai m’has fallat i ha estat un luxe poder treballar amb tu». Amb aquestes emotives paraules es va acomiadar l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, del seu soci de govern, Alejandro Fernández, en l’últim plenari del popular, que es va celebrar ahir. Fernández ha estat nomenat portaveu del Partit Popular al Parlament de Catalunya i avui mateix deixarà de ser el primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Tarragona.

Després de l’aprovació dels pressupostos, Alejandro Fernández va voler acomiadar-se dels seus companys del grup municipal i de govern amb un discurs marcat per l’emoció i on va destacar la bona sintonia que comparteix amb Ballesteros. En primer lloc, va assegurar que «acceptar el càrrec de portaveu al Parlament no ha estat una decisió fàcil. No es tracta de cap estratègia ni vull traslladar-me a cap zona de confort. És una situació complicada des del punt de vista sentimental», deia Fernández, qui va afegir que «he pres la decisió perquè sóc un polític de veritat i ho sóc des d’adolescent».

Després de 13 anys com a regidor de l’Ajuntament de Tarragona, Fernández va voler agrair la confiança que va dipositar en ell Francesc Ricomà, –qui va ser secretari general del PP a Tarragona–. Després de la seva primera etapa al govern, Fernández va protagonitzar una oposició dura contra l’actual alcalde. «Ens vam consolidar com l’alternativa», assegurava. Però uns anys després, el Partit Popular, capitanejat per Fernández, va decidir donar suport al govern de Ballesteros per tirar endavant una de les èpoques més difícils del govern socialista.

«Quan queies bé a tothom, jo no et podia veure. En canvi, ara, he aprés a valorar-te com amic i com a alcalde», va dir Fernández a Ballesteros. «Passaràs a la història com un bon alcalde. Tens el meu reconeixement», s’acomiadava el nou portaveu del PP al Parlament.

En va tenir per a tots

Alejandro Fernández va dedicar paraules a gairebé tots els que estaven al Saló de Plens de l’Ajuntament. En primer lloc, es va dirigir als mitjans de comunicació, definint «d’enriquidora» la seva relació amb els periodistes. També va dedicar uns minuts a cadascun dels actuals regidors del consistori. La portaveu d’ICV-EUiA, Arga Sentís, es va emportar la millor part. «Gràcies per la teva honestedat intel·ligent», va dir Fernández a Sentís. El popular va destacar els debats apassionats que ha compartit amb els representants de la CUP i va aprofitar per donar un consell als anticapitalistes. «Compteu fins a tres abans de parlar d’algun regidor, perquè podeu fer molt de mal», deia Fernández, que va afegir que ERC i Ciutadans coincideixen amb ell en el projecte de ciutat.

Pel que fa al seu soci de govern, Josep Maria Prats (UDC), Fernández va destacar la seva personalitat irònica, divertida i intel·ligent. A Javier Villamayor va recomanar-li que no patís tant i a la regidora Ivana Martínez li va agrair el seu tracte amb els veïns.

Finalment, Fernández va donar les gràcies a la seva família i, sobretot, a la seva dona, ja que «només les parelles dels polítics saben de què va això». El nou portaveu del Partit Popular al Parlament va abandonar el Saló de Plens entre els aplaudiments, tant dels seus companys de partit com de la totalitat dels regidors del consistori tarragoní.

tracking