Diari Més

Cultura popular

Els gegants del Vedruna Sagrat Cor tenen un conte propi, il·lustrat per Anduluplandu

'El Teo i la Quima' es presenta aquest dimecres, 30 de novembre, a les 19 h a la sala de conferències de l'escola

Una imatge del conte que es presenta aquest dimecres.

Els gegants del Vedruna Sagrat Cor tenen un conte propi, il·lustrat per AnduluplanduAnduluplandu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aquest dimecres 30 de novembre la Colla Gegantera Vedruna Sagrat Cor de Tarragona presenta el conte 'El Teo i la Quima', a la sala de conferències del del centre escolari a les 19 h, al carrer de Santa Joaquima de Vedruna. El llibre l’ha escrit un grup de professores i les il·lustracions són obra de la tarragonina Anduluplandu.

L’acte de presentació comptarà amb la conducció de Joan Andreu Torres en nom de l’escola, Lourdes Gras en nom de la colla gegantera, la il·lustradora Anduluplandu i el gestor cultural Jordi Bertran, que contextualitzarà les figures del col·legi tarragoní en el món geganter i festiu. El llibre ha estat imprès a Gràfiques Gabriel Gibert de Tarragona.

Lla publicació es podrà adquirir durant la presentació al col·legi del Sagrat Cor, i després a la llibreria Abacus, al carrer Gasòmetre 32, o a l’email gegants@sagratcor.cat .

La petita història dels gegants

Els gegants del Sagrat Cor van ser adquirits per l’escola durant la dècada dels anys cinquanta del segle passat, quan estava ubicada al carrer August. Una família propera a l’escola va regalar uns nanos per acompanyar-los. L’any 1964, quan es va fer el trasllat d’ubicació del col·legi, els gegants i els nanos van ser desmuntats i guardats.

Durant els anys vuitanta l’equip docent els va redecobrir. Des d’aleshores participaren en les festes de l’escola i en les del barri on hi ha el centre. El 1991 els gegants s’incorporaren al nou acte de l’Arrencada de tots els Gegants de la ciutat de Tarragona el 21 de setembre, per les Festes de Santa Tecla. El 2005 les figures van ser restaurades per part de l’artista Dolors Baena, juntament amb els vestits.

tracking