Diari Més

Laboral

Els treballadors de les ambulàncies de l'Ebre, Tarragona i Lleida es manifestaran el 30 de novembre a Tarragona

Els empleats s'oposen als ajustos de les condicions laborals previstos per l'empresa gestora i amenacen amb una vaga indefinida si no s'arriba a un acord

Imatge d'arxiu de treballadors del transport sanitari de les Terres de l'Ebre concentrats per la plataforma Salvem les Ambulàncies durant una protesta per la situació.

Els treballadors de les ambulàncies de l'Ebre, Tarragona i Lleida es manifestaran el 30 de novembre a TarragonaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els treballadors del servei de transport sanitari de les Terres de l'Ebre, el Camp de Tarragona i Lleida, els tres lots que es va adjudicar la Unió Temporal d'Empreses (UTE) Egara-Lafuente, han anunciat dues manifestacions, el dia 30 de novembre, a la ciutat de Tarragona, contra els ajustos dels horaris i de la distribució dels temps de treball que preveu aplicar la concessionària del servei. Les mobilitzacions coincidiran amb una reunió dels responsables d'Egara-Lafuente amb els comitès d'empresa de les tres regions i una segona reunió dels treballadors i l'empresa amb la mediació de la Regió Sanitària del Camp de Tarragona. Els empleats de les ambulàncies s'oposen a què la companyia apliqui l'article 41 de l'Estatut dels Treballadors per modificar els horaris perquè precaritza les condicions laborals i obre la porta a altres ajustos als sous, als torns o a les seves funcions. Si no s'arriba a un acord el dia 30, convocaran una vaga indefinida.

Quan es compleix un any del desplegament de les nova UTE adjudicatària del servei de transport públic a les Terres de l'Ebre, el Camp de Tarragona i Lleida, ja hi ha hagut tres amenaces de vaga per part dels treballadors ebrencs d'Egara-Lafuente però aquest cop s'hi sumen també els empleats del lots del Camp de Tarragona i Lleida. Els treballadors no estan d'acord en l'aplicació de l'article 41 de l'Estatut dels Treballadors per aplicar nous calendaris i consideren que la companyia pretén guanyar més diners a base de retallar els drets laborals dels seus empleats. També rebutgen la contractació de personal en contracte de pràctiques, que guanyen un 60% del sou, per cobrir les vacants del personal que no s'ha renovat. A més a més, el Centre de Coordinació de les Terres de l'Ebre segueix desplaçat a Tarragona.

tracking