Diari Més

Reconeixement

Els castells vistos des d'un punt de vista familiar, social i cultural

L’ACTAC va commemorar l’aniversari de la proclamació dels castells com a Patrimoni Immaterial

Els Nens del Vendrell van ser els homenatjats en l'acte.

Els castells vistos des d'un punt de vista familiar, social i culturalCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Associació Cultural Tarragonina d’Amics/gues Castellers/es (ACTAC) va commemorar ahir, davant l’estàtua dels Castells, a la Rambla Nova, el sisè aniversari de la proclamació, per part de la UNESCO, dels Castells com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat. La convidada d’honor de l’acte va ser la periodista castellera Raquel Sans, que enguany ha tornat a posar-se la camisa de la seva colla i ha canviat el micròfon per la faixa. Sans va fer un discurs, en el qual va destacar l’ambient social i familiar que es pot trobar a l’ACTAC, una associació que neix amb la intenció de mantenir, divulgar i mostrar les activitats socials i culturals al voltant del món dels castells.

Enguany, l’entitat va voler rendir homenatge a una de les colles castelleres amb més història del país: els Nens del Vendrell. El cap de colla i el president dels de la camisa vermella van ser els encarregats de recollir el reconeixement. Per la seva banda, Pedro Sánchez, regidor de Ciutadans i representant de l’Ajuntament, va destacar que l’ACTAC recull tots aquells valors dels castells dels anys 70. «Anàvem a passar-nos-ho bé, sense pressions ni competicions», assegura Sánchez, que també és casteller.

El president de l’entitat, Ramon Gómez va felicitar públicament a la Colla Jove de Tarragona i als Castellers de Sant Pere i Sant Pau, per les fites aconseguides, i va encoratjar a les altres dues colles a seguir endavant.

Repsol i els castells

Repsol i la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC) van signar ahir al matí un conveni que suposa el cinquè any de col·laboració entre les dues entitats. L’aportació de Repsol servirà per donar al món casteller, eines de difusió entre els més petits, a través d’escoles i biblioteques, amb la quantitat de 10.000 euros.

tracking