Diari Més

Begoña Floria, investigada pel cas Inipro

La regidora ha rebut una citació per declarar als jutjats, per on haurà de passar també el ja investigat Gustavo Cuadrado, excap de gabinet d'alcaldia

La Tinent d'Alcalde de l'Ajuntament de Tarragona, Begoña Floria.

«Ens hem esforçat per optimitzar recursos i aconseguir l'excel·lència de la festa»Cristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La regidora de Patrimoni i Festes de l'Ajuntament de Tarragona, Begoña Floria, ha estat citada a declarar al Jutjat d'Instrucció número 1 de Tarragona en qualitat d'investigada pel cas Inipro. Així ho ha informat l'equip de Govern, mitjançant un comunicat molt breu, on també ha manifestat la seva «confiança col·laboració total amb la justícia».

Floria ha assegurat en el seu compte de Twitter que no farà declaracions. En concret, ha piulat que «em citen com a investigada en el cas Inipro. Estic absolutament sorpresa i consternada perquè desconec quines són les raons». En un segon tuit, ha afegit que «tinc la consciència molt tranquil·la sobre la meva activitat personal i política. No sé quina pot ser la raó de la investigació». Finalment, ha afegit en un tercer tuit que «fins que no tingui mes informació no faré declaracions. Col·laboració absoluta i confiança en la justícia».

El magistrat Joaquín Elias ha decretat l'aixecament del secret de sumari de la peça separada número 1 del cas Inipro, i torna a citar com a investigat.

Begoña Floria haurà de declarar el 19 de gener del 2017, que és el mateix dia pel que ha estat citat, també a declarar, Gustavo Cuadrado, excap de gabinet d'alcaldia de l'Ajuntament de Tarragona, i que està investigat en el mateix cas Inipro.

El PSC, també

Al PSC també se'l cita a declarar com a partícip a títol lucratiu el mateix PSC, delimitant la seva responsabilitat, en aquest moment, fins a l'import de la quantitat desemborsada per sufragar el contracte adjudicat a Inipro, per 337.168,97 euros.

La peça separada número 1 del cas Inipro intenta investigar fins on s'estén l'assumpte ja que, si bé la causa principal ja no estava sota secret de sumari, sí que continuava estant-ho la peça separada. que es va obrir arran d'un disc dur aportat davant la Guàrdia Civil per una persona que en el seu moment va declarar davant el magistrat com a testimoni.

El contingut d'aquest disc dur, que es sospita pertanyeria a l'exgerent de l'Institut Municipal de Serveis Socials (IMSS), Antonio Muñoz, podria implicar Cuadrado en la contractació d'Inipro per part de l'IMSS.

El jutjat número 1 de Tarragona investiga els detalls de la contractació de Inipro, empresa molt vinculada al PSC, per donar un servei d'atenció als immigrants.

Els treballs es van prorrogar dos anys de forma irregular perquè no es va convocar cap concurs ni procediment negociat, i per la documentació requisada en diversos registres s'investiga també els ajuntaments de Viladecans i Palau-Solità i Plegamans.

El jutge investiga els delictes de malversació, tràfic d'influències, prevaricació i alteració de preus de subhastes quan en aquests tres consistoris governava el PSC.

tracking