Diari Més

Religió

Una Catedral plena de gom a gom, testimoni de la tradició cristiana

La festivitat de la Mare de Déu del Claustre va coincidir amb la clausura de l’Any Jubilar

L'arquebisbe de la ciutat, Jaume Pujol, va tancar les portes del santuari, com a acte simbòlic.

Una Catedral plena de gom a gom, testimoni de la tradició cristianaCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Catedral de Tarragona va acollir ahir la clausura de l’Any Jubilar de la Misericòrdia. L’arquebisbe de la ciutat, Jaume Pujol, va convocar als tarragonins cristians per participar, en un acte simbòlic, com va ser el tancament de la porta de la Catedral, la qual cosa simbolitzava la finalització de l’Any Jubilar. L’esdeveniment coincideix amb la festivitat de la Mare de Déu del Claustre. Aquest passat dissabte, es va celebrar el Rosari de Torxes pel Claustre de la Catedral, amb el trasllat de la Santa Imatge a l’Altar Major. Després es va celebrar la Novena i l’Eucaristia.

El dia gros va ser ahir. Després de les misses dominicals, a dos quarts de deu del matí, es va celebrar el Conventual, final de la Novena. La missa va ser presidida per l’arquebisbe. A les sis de la tarda, el santuari va acollir la celebració de l’Any Jubilar de la Misericòrdia. La resta de diòcesis de la demarcació també hi van participar, segons va explicar l’arquebisbe, durant la missa. Per últim, el cant dels goigs van omplir la Catedral de música i de sentiment, seguit del besamans i del retorn de la imatge a la seva capella. Però encara queda un dels actes més emotius de la festivitat: la presentació dels infants a la Mare de Déu del Claustre, que se celebrarà el pròxim dissabte 19 de novembre.

L’acte, que va acollir la clausura de l’Any Jubilar i la festivitat de la Mare de Déu del Claustre, va aconseguir omplir de gom a gom una Catedral testimoni de la tradició cristiana de la ciutat de Tarragona.

tracking