Diari Més

Animals

Tarragona podria tenir una zona d'esbarjo d'animals de companyia a la platja

Així ho estableix la ordenança de tinença responsable d'animals, que es sotmetrà a aprovació en el proper ple

Els gossos ja no podran entrar a les platges de Cambrils

Els gossos ja no podran entrar a les platges de CambrilsMarta Olivé

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tarragona comptarà ben aviat amb una nova ordenança sobre la protecció, la tinença i la venda d’animals, la qual s’aprovarà al proper ple. La consellera de Salut Pública, Ana Santos, ha explicat que aquesta és una ordenança pionera a la ciutat, ja que Tarragona tindrà per primer cop una normativa que regula la tinença, la cura i la protecció d’animals. Fins ara aquestes regulacions estan incloses en l’ordenança general de convivència ciutadana i ús dels espais públics. L’objectiu d’aquesta nova i específica ordenança és la protecció de la salubritat pública, el benestar de les persones i els animals i els requisits per la tinença responsable al municipi. Un dels aspectes més destacats és que l'ordenança estableix la possibilitat que s'estableixi un Can-espai a la platja , una de les principals reivindicacions dels grups animalistes.

La nova normativa regula diversos aspectes que asseguren el benestar i la cura dels animals. En primer lloc s’augmenten les condicions i els requisits per a la tinença. En aquest sentit, i entre altres aspectes, s’estableixen la mida dels recintes, l’activitat física, les cadenes de subjecció i la protecció del fred i el calor en les casetes a l’aire lliure.

Pel que fa a la cura i millora de l’espai públic, es regulen les colònies de gats, es prohibeix l’abocament de substàncies químiques com el sofre a la via pública i es regula l’ús del pipican i les àrees de gossos. També es posa sobre la taula la possibilitat d’autoritzar Can-espais –zones d’esbarjo dels animals de companyia- i la possibilitat d’habilitar-ne un durant tot l’any a la platja. Per altra banda, queda totalment prohibida la venda ambulant de qualsevol tipus d’animal.

Un altre aspecte que regula l’ordenança és el passeig de gossos considerats potencialment perillosos amb la creació d’una llicència específica per a aquesta activitat. En el cas d’agressions, la regulació obliga a que es comuniqui l’incident i estableix la possibilitat de l’ingrés per a l’observació veterinària.

Pel que fa al cens, els gossos, els gats i les fures han d’estar obligatòriament censats i identificats. En el cas dels gossos s’haurà de complementar amb l’aportació del codi genètic de l’ADN. Aquesta mesura no entrarà en vigor fins que la Junta de Govern Local aprovi el procediment d’extracció i anàlisis.

El nou document es portarà a aprovació al proper Consell Plenari i iniciarà el tràmit per a la seva entrada en vigor. Després del Ple, s’inicia un període d’exposició pública de 30 dies per a al·legacions, si no hi ha al·legacions, el text queda aprovat i la seva publicació íntegra al BOPT marcarà l’entrada en vigor.

tracking