Diari Més

Societat

Mediterrània demana que s'iniciï l'estudi epidemiològic a Tarragona

La moció per promoure l’estudi es va aprovar fa un any i mig

Imatge del ple en què es va aprovar la moció per promoure l'estudi epidemiològic.

Mediterrània demana que s'iniciï l'estudi epidemiològic a TarragonaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fundació Mare Terra Fundació Mediterrània denuncia que després d’un any i mig de l’aprovació de la moció per promoure un estudi epidemiològic al Camp de Tarragona encara no s’ha fet cap acció per dur-lo a terme. La moció, que es va presentar amb més de 5.000 signatures de ciutadans a favor, va ser aprovada per l’Ajuntament de Tarragona el 17 de juliol de 2015 amb 22 vots a favor, 3 abstencions i 2 en contra. L’estudi epidemiològic pretén establir científicament l’impacte que puguin tenir les activitats del Camp de Tarragona sobre la població resident.

El text de la moció també estipulava que l’Ajuntament de Tarragona es comprometia a “instar la resta d’administracions competents i del territori, així com al teixit empresarial dels polígons químics i industrials a donar suport a l’estudi tant des del punt de vista institucional com econòmic”. Representants de l’Ajuntament, de la Fundació i la Generalitat es van realitzar una primera reunió per abordar el tema, però a partir d’aquella trobada no se n’ha produït cap més.

El president de Mare Terra Fundació Mediterrània, Ángel Juárez, ha assegurat que «hem tingut molta paciència amb aquesta qüestió degut a la seva importància, però ara hem d’aixecar la veu perquè estem veient que l’estudi epidemiològic es troba paralitzat i ningú està agafant les regnes per posar-ho en marxa. Demano a les administracions competents que siguin valentes i es comencin els tràmits, doncs no podem esperar més temps». Juárez ha manifestat que «no hi ha excuses que valguin», ja que «tenim suport ciutadà i suport polític, com demostra la moció».

Finalment, el president de Mediterrània ha explicat que «sense un estudi epidemiològic mai sabrem quin impacte real tenen les activitats que es desenvolupen a Tarragona sobre els seus habitants» i ha afegit que després de trenta anys demanant-ho «ja va sent hora que es faci».

tracking