Diari Més

Turisme

El sector hoteler denuncia la inoperativitat del Convention Bureau

Els socis es plantegen deixar de pagar la quota i pateixen per les conseqüències a llarg termini

El Palau Firal i de Congressos de Tarragona és un dels recintes estrella del Convention Bureau.

El sector hoteler denuncia la inoperativitat del Convention BureauCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El sector hoteler es mostra preocupat per la manca d’operativitat del Tarragona Convention Bureau, un organisme que depèn del Patronat de Turisme i que s’encarrega de coordinar els congressos que se celebren a la ciutat. Que la institució no funcioni repercuteix negativament a tots els actors turístics de Tarragona, com ara hotels, sales, restaurants, empreses d’autocars, etc. I és que el turisme de congressos engloba una part important del turisme total de la ciutat.

Els hotelers s’han pronunciat al respecte, després que Carles Sans, l’anterior gerent del Patronat de Turisme, fos cedit del seu càrrec a causa de la pèrdua de confiança de la regidora de Turisme, Inma Rodríguez. El sector hoteler va decidir esperar unes setmanes, després de la destitució de Sans i de la incorporació del nou gerent, Angel Arenas, per reaccionar a tot plegat.

El resultat, segons el president de l’Associació d’Hotels de Tarragona, Xavi Jornet, és preocupació per la inoperativitat del Tarragona Convention Bureau. «Veiem que les coses estan bloquejades i, a llarg termini, això ens pot repercutir econòmicament de manera negativa», explica Jornet, qui afegeix que «el problema és que si, actualment, no es tanquen congressos a la ciutat, l’any 2019 no rebrem aquest tipus de turisme. Creiem que, en el cas que s’estigui fent aquest acompanyament, es fa sota mínims».

Per altra banda, els socis del Tarragona Convention Bureau paguen una quota anual per tal que es pugui portar a terme la tasca de coordinació, com per exemple buscar autocars perquè els congressistes puguin conèixer el territori en la seva totalitat. Alguns dels socis, de manera individual, es plantegen la possibilitat de deixar de pagar la quota anual, «després de sis mesos veient que no hi ha moviment en la institució», assegura Jornet.

A l’expectativa

El sector hoteler no només es mostra preocupat pel Tarragona Convention Bureau, sinó que també es queixa de la manca de comunicació entre els actors del turisme i el Patronat. Quan l’equip de govern va decidir cedir a Carles Sans i incorporar a Angel Arenas, els hotelers van expressar la seva disconformitat i van assegurar que no col·laborarien amb el Patronat. Unes setmanes més tard, el sector assegura estar a l’expectativa i «fer el que convingui per la ciutat, però si el Patronat no respon, anirem a la nostra», diu Jornet.

tracking