Diari Més

Protesta

Milers de veus unides en un sol crit contra les violències masclistes

Diversos col·lectius feministes de Catalunya i el País Valencià es manifesten a Tarragona per denunciar les agressions masclistes i la manca de recursos que generin consciència

Al llarg de tota la manifestació s'han pogut llegir consignes denunciant la violència masclista.

Milers de veus unides en un sol crit contra les violències masclistesGerard Faiges

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Més de 2000 persones han recorregut els carrers de Tarragona en contra de les violències masclistes. La marea lila, organitzada per diverses associacions aplegades sota el col·lectiu local 5N, ha aplegat moviments feministes d’arreu de Catalunya i del País Valencià. A la capçalera lluïa el lema d’aquesta trobada: un crit contra les violències masclistes.

Precisament el que ha volgut fer visible aquesta manifestació és la multitud de violències que es viuen a la societat. Montserrat Cervera, membre de l’associació Novembre Feminista, ha posat de manifest que «aquest crit va per totes les violències, per les que malauradament causen morts però també per les físiques i psicològiques que es produeixen en la intimitat de la societat».

De les múltiples agressions que es produeixen, Cervera n’ha volgut posar de manifest una de molt concreta: «Posem les nostres forces per denunciar la violència estructural, hi ha molta gent que denuncia violències però després no hi ha recursos que generin una consciència més generalitzada». En aquest aspecte, ha volgut evidenciar que «moltes de les ordres d’allunyament que es demanen s’acaben anul·lant». Tot i així, Cervera ha reconegut que «s’ha avançat bastant» però que es continuen produint aquestes violències «fruit d’una societat patriarcal de la que no ens hem aconseguit deslliurar».

Estendre's més enllà del 25N

Aquesta manifestació cobra un sentit especial ja que es produeix gairebé un any després de la que hi va haver, a nivell estatal, el 7 de novembre. A més, tal com ha reconegut Cervera, serveix per «fer una mica de prèvia de cara al 25N, que és el dia contra les violències masclistes». Tot i així, els col·lectius feministes catalans no amaguen el seu desig de fer-se notar en altres dates «més separades del 25N perquè no quedi en una sola cosa i se’n faci ressò amb més actes durant tot l’any».

L’objectiu utòpic, tal com ha reconegut Montserrat Cervera, seria arribar a un dia en el que «no calgui fer manifestacions com aquestes perquè voldrà dir que hem acabat amb aquesta i tantes altres injustícies». Mentrestant, tal com ha quedat demostrat a Tarragona, hi seguirà havent col·lectius que alcin la veu.

tracking