Diari Més

Societat

En marxa les Jornades Científiques de Mare Terra Fundació mediterrània

La gestió de l'aigua a centrat les ponències i els debats d'aquest dimecres

Les jornades han aconseguit una bona afluència de públic.

En marxa les Jornades Científiques de Mare Terra Fundació mediterràniaDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aquest dimecres han començat les Jornades Científiques de Mare Terra Fundació Mediterrània, que enguany han arribat a la 24a edició, i que enguany estan dedicades a ‘L’aigua, el repte del futur’. Les Jornades Científiques les organitza anualment Mediterrània amb la col·laboració de la Universitat Rovira i Virgili.

L’acte d’inauguració ha comptat amb la presència de l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, el director de Sostenibilitat del Port, Joan Basora, l’investigador de la URV Martí Nadal i el president de Mare Terra Fundació Mediterrània, Ángel Juárez. Ballesteros ha destacat de manera especial la importància que té, i tindrà la gestió de l’aigua pel futur de la ciutat de Tarragona, «doncs és un problema que ja preocupava als romans».

El tret de sortida ha anat a càrrec de Maria Eugenia Martí, del Centre d’Estudis Avançats de Blanes, que ha pronunciat una ponència sobre l’autodepuració dels rius que reben afluents de depuradores. El segon orador ha estat Gabriel Borràs, de l’Oficina Catalana del Canvi Climàtic, qui ha parlat sobre l’adaptació de la Mediterrània al canvi climàtic, mentre que Ana Granado del Laboratori Laymatec ha tancat la primera part de la jornada amb una xerrada sobre el cicle de l’aigua urbana.

Per la tarda s’ha dut a terme una taula rodona amb cinc participants: Antonio Guillen, de la Fundación Global Nature; Albert Torrents, responsable de l’empresa La Gota; Hortènsia Grau, membre de la Comissió de Medi Ambient i Sostenibilitat del Parlament de Catalunya; Joan Basora i Manel Tomàs, portaveu de la Plataforma en Defensa de l’Ebre.

Les Jornades Científiques, tindran el punt i final aquest dijous amb una excursió pel riu Francolí i l’Escola de Natura.

tracking