Diari Més

Gimnàstica rítmica

Dues gimnastes disposades a «aprofitar la tirada que dóna una medalla»

Sandra Aguilar i Artemi Gavezou, plata als Jocs Olímpics de Rio, presents al Trofeu Internacional de Gimnàstica Rítmica que acull la TAP

Sandra Aguilar i Artemi Gavezou amb un peluix del Tarracus.

Dues gimnastes disposades a «aprofitar la tirada que dóna una medalla»Gerard Faiges

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La gimnàstica rítmica aterra a la Tarraco Arena Plaça amb un Trofeu Internacional amb regust als Jocs del Mediterrani. Ho fa, a més, amb dues convidades de luxe, dues de les gimnastes de l’Equip Olímpic Espanyol. Sandra Aguilar i Artemi Gavezou desperten poc a poc del somni que van viure als Jocs Olímpics de Rio. Després d’aconseguir la medalla de plata ja fa dos mesos, confessen que «encara estem en un núvol, poc a poc anem tornant a la realitat».

Les dues gimnastes coincideixen en que encara estan «despertant d’una realitat que semblava impossible però després de la medalla ja tornem a estar a la vida real». Reconeixen que és un retorn «molt pausat i tranquil a la rutina després dels actes derivats de la medalla» i, a més, perquè «ha estat un any molt dur» amb tota la preparació i la disputa dels Jocs.

Prova de foc de cara als Jocs del Mediterrani

Precisament un d’aquests actes és el que les ha portat a Tarragona. «La Federació convida als atletes quan hi ha esdeveniments en ciutats que acolliran competicions importants per provar les insta·lacions», afirma Aguilar. És per això que el Trofeu Internacional de Gimnàstica Rítmica cobra un sentit especial i la TAP es converteix en un escenari de luxe; aquesta competició és una prova de foc de cara als Jocs del Mediterrani que Tarragona ha d’acollir l’any vinent.

Més enllà de fer un tast de les instal·lacions, les dues esportistes olímpiques participaran en una masterclass amb un grup nombrós de les participants. De moment, diuen, gaudeixen amb aquesta mena «d’actes i altres coses que van sortint sobre la marxa». A més, tenen clar que tota aquesta campanya promocional que estan vivint ara és «gràcies a haver aconseguit la medalla, ara tenim molta repercussió i hem d’aprofitar la tirada que ens dóna això». En aquest sentit, reconeixen sentir-se còmodes i «agraïm tots aquests actes, ens serveixen per sentir-nos valorades en un esport que, per mala sort, no té el tracte que es mereixeria en aquest país».

La plata olímpica, un premi i una motivació

Haver aconseguit el segon lloc als Jocs Olímpics pot tenir dues lectures. Tant Sandra Aguilar com Artemi Gavezou coincideixen en fer-ne una lectura positiva: «No pensem que se’ns va escapar l’or, vam donar el millor de nosaltres i la plata és un excel·lent premi», afirma Aguilar; «estava tot molt treballat, aquesta plata és encara més una motivació», conclueix Gavezou. A més, les dues gimnastes ressalten la «capacitat de superació i constància» de tot l’equip en un esport tan subjectiu: «És molt fàcil estar dalt de tot i que, al mínim error, et penalitzin i passis a estar baix», sentencia Aguilar.

Tant les dues gimnastes presents a Tarragona com la resta de l’equip espanyol tenen temps per fer-se a la realitat. Malgrat no tenir el calendari ja definit, «fins al març no tindrem la primera competició». Un cop tornin a la pura rutina, els ulls estaran posats en un objectiu molt proper: «Ara pensem en el Mundial del 2017, Tokio 2020 queda massa lluny». Les dues gimnastes, però, es mostren molt prudents, reconeixent que no es fixen res «a llarg termini, anem preparant any a any perquè no se sap mai que pot passar-li a un esportista». Sigui com sigui, encara els queda temps per gaudir d’un merescut reconeixement i de presumir de la medalla olímpica.

tracking