Diari Més

Tecnologia

Gasolineres de Tarragona comencen a permetre fer benzina amb el mòbil

L’aplicació Cepsa Pay autoritza a fer combustible al vehicle sense passar per caixa de l’establiment

La benzinera Cepsa del barri de la Floresta, ja té aquest servei.

Gasolineres de Tarragona comencen a permetre fer benzina amb el mòbilCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conductor s’atura davant el sortidor, treu el mòbil de la butxaca i el tecleja. A continuació, baixa del vehicle, fa gasolina i marxa. No ha parlat amb ningú i cap empleat li dirà res. Això, que sembla un conte de ciència-ficció, ja és possible a Tarragona de la mà de Cepsa, que ha implantat recentment el sistema Cepsa Pay a algunes benzineres de Tarragona. D’altres, encara no permeten tanta autonomia i tan sols es limiten a acceptar el pagament a la caixa. El sistema, tot que anunciat, encara no està implantat a altres ciutats de l’Estat i en algunes de la mateixa cadena ni tan sols es coneix, tal com a comprovat directament Mes Tarragona. Així que la nostra demarcació és una de les primeres a posar en marxa el sistema al complet.

Tot controlat

Però no tot és tan anònim, ja que des de l’altra costat del «vidre», l’empleat està tenint constància en tot moment de què fa el client. Així, en el moment en què l’aplicació et permet omplir de benzina, a la pantalla de l’empleat apareix, en el número de sortidor, una «M», que indica que algú està interactuant des del telèfon. Quan l’aplicació accepta la transacció, quelcom que pot trigar fins a 90 segons, el sistema imprimeix un tiquet on s’indica l’inici de l’operació i, en acabar, un altre tiquet indica la finalització. L’usuari té la possibilitat d’anar carregant el saldo, mitjançant PayPal, d’on s’anirà restant l’import de la benzina. De moment, la utilització és baixa –una trentena de clients la fan servir a cada benzinera al mes–, però dia a dia va creixent aquesta estadística.

Empleats sorpresos

El nou pagament va sorprendre els primers dies als empleats. No passa el mateix en altres llocs d’Espanya on, fins i tot s’hi ha confós a qui pagava amb mòbil amb algú que marxa sense abonar la benzina. Són només anècdotes. A la pregunta de si pateixen pel seu lloc de treball, algun dels empleats es mostren segurs: «Es guanya més amb el supermercat que amb la benzina, i al supermercat algú sempre t’haurà de cobrar o donar-te el pa». En el cas que no es disposi del servei de pagament al sortidor, que és localitzat via GPS, es pot pagar a caixa amb l’aplicació directament a caixa, ja que genera un codi QR que és llegit pel lector de codi del caixer.

tracking