Diari Més

Serveis públics

La Generalitat planifica un nou hospital Joan XXIII pel 2021

Salut invertirà 48 MEUR per construir-lo als terrenys adjacents al centre actual i l'any vinent convocarà un concurs d'idees pel projecte

Una ONG busca voluntaris per acompanyar malalts de Joan XXIII

Una ONG busca voluntaris per acompanyar malalts de Joan XXIIICristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conseller de Salut, Antoni Comín, ha presentat aquest dijous el Pla Estratègic Sanitari del Camp de Tarragona. En el capítol de les inversions, el document del Pla estableix la construcció d'un nou Hospital Joan XXIII a la ciutat de Tarragona, amb una partida destinada de 48 milions d'euros.

Segons les previsions presentades per Salut, l'any vinent es farà el concurs d'idees per l'adjudicació del projecte. El nou hospital estarà en funcionament d'aquí a cinc anys, l'any 2021.

La construcció d'un nou centre hospitalari era una reclamació expressada reiteradament des de l'Ajuntament de Tarragona. Així, el passat mes de maig, l'alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, demanava prioritzar la construcció d'un nou edifici en lloc d'apostar per la remodelació de l'existent. Segons considerava l'alcalde tarragoní aleshores, una reforma suposaria «invertir diners i diners» sense que s'arribés a aconseguir un nivell assistencial adequat pels usuaris.

Pel que fa a l'atencióespecialitzada, i en concret, en oncologia, el Pla estratègic de Salut preveuque l'HospitalJoanXXIIIconcentri els tractaments quirúrgics de major complexitat o tumors poc freqüents, mentre que a l'Hospital Sant Joan de Reus es concentraria un únic serveid'Oncohematologia, que coordinarial'atenció de tots els pacientsamb patologies malignesdel Joan XXIII, Santa Tecla, el Pius de Valls i el mateixSant Joan de Reus.

D'aquesta manera,Salut es compromet a enfortir el paper de l’Hospital Joan XXIII com a hospital de referència en alta complexitat i terciarisme al conjunt de la demarcació, mentre que atorga a l’Hospital Sant Joan de Reus la coordinació de l’atenció oncològica al territori. Comín també ha anunciat que la nova UCI pediàtrica del Joan XXIII entrarà en servei per Setmana Santa.

tracking