Diari Més

Promoció econòmica

El Port, peça clau en el creixement de l'exportació de vedella criada a Catalunya

Més de 115.000 caps de bestiar han sortit de Tarragona des del 2012

Primer pla d'uns vedells dins d'un tancat, a punt per ser transportats

Tarragona, vaca, vaixell, bestiar, port, Asoprovac, exportació, productor, animal, vedella, viu, transportACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'exportació de vedella catalana passa per un moment dolç. Les vendes d'animals vius a països tercers, sobretot del món àrab, grans consumidors de vedella i corder, han fet disparar el mercat de les vendes de forma exponencial en els darrers anys. El Port de Tarragona hi ha jugat un paper clau. Des del juliol del 2012 està adaptat per a l'exportació de bestiar viu i, des de llavors, n'han sortit més de 115.000 vedelles. El port acull aquest dijous una jornada tècnica sobre l'exportació d'animals vius, organitzades per Asoprovac Catalunya. Les barreres comercials -en l'àmbit sanitari- i el tractat de lliure comerç amb els Estats Units eclipsen aquestes jornades, que porten tres anys celebrant-se a Tarragona. Dels 2.000 animals vius que va moure als inicis a l'any passat, que va tancar amb 45.000 caps de bestiar, el port tarragoní, encara lluny del de Cartagena -fins aleshores l'únic habilitat a l'Estat-, segueix apostant pel sector del vaquí de carn. El president, Josep Andreu, ha anunciat un projecte de millora de les instal·lacions actuals.

«Era una aposta arriscada, alguns ens van tractar d'il·luminats, i aquí estem, quatre anys després, amb més de 115.000 vedells que han sortit pel Port de Tarragona», ha declarat el president de la infraestructura, Josep Andreu. «Nosaltres seguim treballant, volem ser un port competitiu, al mateix nivell que Cartagena; ja hem canviat l'emplaçament de les instal·lacions de càrrega per guanyar en comoditat i ara l'àrea comercial treballa en un projecte de millora», ha avançat el president del Port de Tarragona. Els horaris d'inspecció i la disponibilitat dels inspectors és una de les assignatures pendents amb les quals batalla el port per aconseguir dotació pressupostària.

El sector, agraït amb el port per embarcar-se en aquest complex mercat, no veu un «marc més ideal»per organitzar aquestes jornades, amb el focus posat en l'exportació. «Aquest port és l'icona», manifesta el president de l'Associació Catalana de Criadors de Boví de Carn, Asoprovac, Ricard Godia. L'organització representa el 90% dels 800 productors d'engreix que hi ha a Catalunya. Produeixen més de 300.000 caps de bestiar l'any -el conjunt de l'Estat supera el milió. Si bé la crisi va castigar el consum de carn, el número de caps en granja creix, sobretot gràcies a l'exportació ascendent, en especial als països àrabs on empren una manera diferent de trossejar i aprofitar l'animal.

El sector preveu que enguany es tanqui amb els mateixos volums que el 2015, any en què es van assolir rècords d'exportacions. Els productors venen l'animal a 4 euros el quilo de carn. Si un animal pesa més de 250 quilos, el preu se situa en els 1.000 i escaig euros per animal. Per tant, a l'estat espanyol, on s'exporten més de 100.000 caps de bestiar anuals, el volum d'exportació es podria situar entre els 100 i 120 milions d'euros. A part de l'animal viu, la venda de carn també afegeix valor afegit. Sense desmerèixer el mercat intern, l'exportació s'ha convertit en «vàlvula d'escapament», segons Godia. Ajuda a estabilitzar preus quan hi ha sobreproducció.

Com a animal viu, i comptant en quilos -no per caps-, la vedella és la carn més exportada. «Depenem de tres mercats: la compra del vedell petit, que ara mateix està sent bastant car; el mercat del cereal, que temps enrere vam patir la crisi; i el mercat de la venda; si estan alienats, obtenim benefici, però si no ho estan ens porta el negoci a no fer res, cal ser molt professional per aconseguir diferencial», explica a l'ACN el president d'Asoprovac Catalunya. Godia també destaca que transportar animals vius no és una mercaderia qualsevol i que se'ls ha de «mimar». El xai, tot sovint, ajuda a completar els vaixells, abaratint a les navilieres els costos de transport.

Les barreres comercials són el principal motiu de preocupació del sector, especialment amb l'expansió de la llengua blava, mentre que, per altra banda, l'EBB -el mal de les 'vaques boges'- ja va ser catalogat de risc insignificant, la qual cosa permetrà la reobertura de mercats. Les malalties emergents i el tractat de lliure comerç amb els Estats Units (TTIP) han estat els dos principals temes debatuts en les jornades d'aquest dijous. «Estem en un impàs, aquest tractat hi pot tenir molt a dir: que el nostre sector hi entri o no, i en quines condicions, per exemple, sobre els aranzels; veig difícil que puguem conviure, hi ha massa diferencial de preu», ha conclòs Godia.

tracking