Diari Més

Ballesteros confia tancar aquest mes l'aportació de 9,8 milions d'euros de l'estat als Jocs

L’alcalde anuncia que el ministre de Cultura signarà d’aquí a uns dies el conveni de 3 milions d'euros per a la construcció de la piscina olímpica

Primer pla de l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, amb gest pensatiu abans de l'inici de la roda de premsa sobre els Jocs Mediterranis. Imatge de l'1 de juny del 2016

Josep Fèlix Ballesteros, govern espanyol, Jocs Mediterranis, pressupost, COE, Tarragona 2017, recursosACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, s’ha mostrat confiat aquest dijous que l’Estat rubricarà aquest mes la seva aportació econòmica als Jocs Mediterranis del 2017. L’alcalde ha subratllat la rellevància que ha tingut la declaració institucional aprovada al Congrés dimarts de la setmana passada per impulsar els acords.

Ballesteros ha confirmat que el ministre de Cultura, Íñigo Méndez de Vigo, es desplaçarà en els propers dies a Tarragona per signar el conveni de 3 milions d'eurosanunciat al juny per finançar les obres de la piscina olímpica, que tindran una execució de quatre mesos i mig.D’altra banda, el batlle ha confiat que, en breu, també es podrà tancar un acord amb el govern de l’Estat per a l’aportació d’uns altres 9,8 milions d'euros per al finançament de l’esdeveniment. Coincidint amb la presentació dels treballs de reforma del Nou Estadi, que acollirà les cerimònies d’inauguració i cloenda dels Jocs, Ballesteros ha reiterat que l’opció d’ajornar-los «no ha estat mai damunt la taula».

Les obres al Nou Estadi

Lesactuacionsde reformadeles instal·lacions del Gimnàstic de Tarragona, segonsl’alcalde,s’han planificat per tal de minimitzar les afectacions al dia a dia dels aficionats i l’equip de futbol de la ciutat. La primera fase del projecte de reforma té un pressupost de licitació d’1,36 milions d'euros sense IVA i serà adjudicat en els pròxims dies. Amb un cost global de 2,1 milions d'euros,les obres de reforma de estan finançades pel Consell Superior d’Esports del govern espanyol arran del conveni signat l’octubre del 2015. Els treballs tenen un termini d’execució de mig any i, en paral·lel, també s’està estudiant la millora de l’enllumenat del terreny de joc per tal d’aconseguir un servei més sostenible i que ofereixi un major estalvi energètic.

tracking