Diari Més

Policial

Tarragona, segona demarcació que més plantacions 'indoor' de marihuana desmantella

Aquest dimecres ha tingut lloc a Tarragona l’acte de celebració de la patrona de la Guàrdia Civil, la verge del Pilar

Alguns dels membres del cos policial assistents a l'acte.

Tarragona, medalla de plata en el desmantellament de plantacions 'indoor' de marihuanaOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Guàrdia Civil ha desmantellat aquest any 33 plantacions ‘indoor’ de marihuana a Tarragona, una demarcació que s’ha convertit enguany en la segona de tot l’Estat amb més intervencions d’aquest tipus, segons el comandant en cap interí de la Guàrdia Civil a Tarragona, Francisco Martínez. Els operatius de l’Institut Armat contra plantacions interiors, una modalitat de cultiu que continua a l’alça, han permès intervenir 274 quilos de cabdells de marihuana, 10.200 plantes i detenir a 80 persones.

Durant l’acte de celebració de la festivitat del Pilar a la comandància de Tarragona, la Guàrdia Civil també ha anunciat la desarticulació de fins a 14 punts de venda de droga al detall en diverses operacions que s’han saldat amb 26 detinguts i la intervenció de cinc quilos i mig de cocaïna, un quilo d’heroïna, ‘speed’, èxtasis, 80.000 euros i diverses armes de foc.

El comandant interí de la comandància de Tarragona, Francisco Martínez, ha subratllat el gran nombre d’intervencions realitzades enguany per part de la Unitat de Vigilància Fiscal en la lluita contra el tràfic de drogues i contra l’augment de plantacions ‘indoor’ de marihuana. Moltes d’aquestes actuacions han comptat amb la col·laboració de la Guàrdia Urbana de Tarragona i les policies locals d’Amposta, la Ràpita, Mont-roig, Cambrils, Salou i Calafell. Aquest any, el Sistema Integrat de Vigilància Exterior de la Guàrdia Civil també ha interceptat una embarcació que pretenia descarregar a la costa tarragonina fins a 23 fardells d’haixix amb un pes d’uns 700 quilos. A més, l’Equip de Delinqüència Organitzada i Antidroga ha portat a terme operacions com Tormex, Cromañón i Xicote -aquesta en col·laboració amb els Mossos d’Esquadra-, que s’han saldat amb 21 detinguts i la intervenció de 20 quilos de cocaïna i 30 d’heroïna.

Cop a la màfia russa

Martínez també ha subratllat que, arran de l’operació ‘Usura’, duta a terme en col·laboració amb l’Europol, s’ha pogut impedir l’establiment a Tarragona d’una organització dedicada al blanqueig de capitals i vinculada amb dues importants xarxes de la màfia russa. En aquest operatiu, dut a terme a finals de juny, es van detenir vuit persones i es van fer dinou registres a les demarcacions de Tarragona i Barcelona. A més, es van bloquejar 142 productes bancaris i es van embargar fins a 191 propietats per un valor d’uns 62 milions d'euros. El comandant de Tarragona ha posat en valor el treball continuat en el control, l’anàlisi i la investigació davant l’amenaça del terrorisme internacional gihadista. D’altra banda, ha esmentat la intervenció, en la vigília de Sant Joan, de 400.000 artificis pirotècnics emmagatzemats il·legalment en dotze furgonetes situades en un solar de Reus, així com la clausura de dos dipòsits clandestins.

Lluita contra la corrupció

Martínez també ha felicitat la Unitat de Delictes Econòmics per la seva tasca en la lluita contra la corrupció en operacions com Cirurgia-Curatio (cas Innova de Reus), Amfiteatre (cas Inipro de Tarragona), Termyca (cas Efial a l’Ametlla de Mar) i Petrum (cas Torredembarra o del 3%). El comandat ha destacat que s’han realitzat 126 entrades i registres en diverses administracions públiques, fundacions i mercantils privades -la majoria a Catalunya i quatre a Andorra-, i que s’han detingut 43 persones i se n’han investigat 29, tot en relació a presumptes delictes de tràfic d’influències, malversació de fons públics, prevaricació, suborn i blanqueig de capitals.

El màxim responsable de la Guàrdia Civil a Tarragona ha manifestat que el seu únic objectiu és «servir sense matisos a tota la societat civil i a la catalana en particular»i ha garantit que no escatimaran esforços en la lluita contra la delinqüència, alhora que ha apel·lat a unificar esforços i criteris d’actuació per evitar«donar ales a tots aquelles que posen en perill la nostra seguretat».

Ablanedo lloa la Guàrdia Civil i carrega contra el procés sobiranista

El subdelegat del govern espanyol a Barcelona i accidental a Tarragona, Emilio Ablanedo, ha destacat en el seu discurs que la Guàrdia Civil és un cos policial«arrelat»a Catalunya i que, des de la seva creació el 1884 -any en què va salvar nombrosos barcelonins afectats per una greu inundació, segons ha rememorat-, s’ha guanyat«un lloc molt especial al cor dels catalans» i s’ha mantingut com una de les policies més valorades.Sense esmentar-lo, Ablanedo també ha carregat contra el procés sobiranista a Catalunya i ha subratllat que «tots els servidors públics estem obligats a donar compliment a la legalitat». Així, ha afirmat que «qui desafia la llei està desafiant la voluntat del poble» i ha defensat la sobirania de tots els espanyols, alhora que ha advertit que no permetran«que algú decideixi per tots o ataqui els drets i les llibertats de la ciutadania».

Condecoracions i homenatges

Durant l’acte de celebració de la patrona de la Guàrdia Civil, la verge del Pilar, s’han imposat 24 condecoracions a agents del cos i s’ha fet una menció especial a un Guàrdia Civil que es retira. A més, s’han lliurat diplomes d’agraïment a 12 membres del personal de la Guàrdia Civil, a dos agents de la policia espanyola, a dos de la Guàrdia Urbana de Tarragona, a un dels Mossos d’Esquadra, a dos de la policia local de Calafell, a tres de la policia local de Cambrils i a dos periodistes, així com sis diplomes a personal civil. L’acte ha estat presidit pel subdelegat del govern espanyol, Emilio Ablanedo, i ha comptat amb l’assistència de l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, així com altres autoritats polítiques com regidors i diputats, autoritats civils, judicials, militars, policials i eclesiàstiques. L’acte, que ha servit per homenatjar els agents morts en acte de servei, ha finalitzat amb la interpretació de l’himne de la Guàrdia Civil i l’espanyol.

tracking