Diari Més

Afectats de l'Autoescola Europa abandonen la lluita pels costos dels advocats

Només un 10% dels afectats es personen en el procés judicial

Els alumnes es van manifestar un mes després del tancament sobtat de l'Autoescola Europa.

Només un 10% dels afectats per l'Europa es persona en el procés judicialCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Només 25 dels més de 250 afectats pel tancament sobtat de l’Autoescola Europa continuen endavant amb el procés judicial contra els propietaris de l’autoescola. El motiu és que la majoria dels afectats no volen o no poden afrontar les despeses econòmiques que comporta el procediment, ja que «en alguns casos, aquesta quantitat supera la que reclamen els denunciants als propietaris de l’Autoescola Europa. No els hi surt a compte i és totalment comprensible», explica Maksym Osmachk, representant de la plataforma.

Actualment, la justícia està citant als afectats, al Jutjat d’Instrucció número 2 de Tarragona, per confirmar les denúncies que es van presentar a partir del mes d’abril, en què es demanava que els propietaris de l’Autoescola Europa retornessin els diners als alumnes, ja que no es van prestar els serveis, perquè el centre va tancar d’un dia per l’altre sense donar explicacions. Fins al moment, la plataforma d’afectats comptava amb l’assessorament d’un bufet d’advocats, «però si el fiscal decideix continuar amb el procés, necessitem que ens representin», explica Osmachk, que afegeix que els «advocats que fins ara portaven el cas, de manera gratuïta, demanen una quantitat de diners impossible d’afrontar». I és que la majoria dels afectats són joves que «ens ha costat molt pagar-nos el carnet de cotxe i no podem perdre més diners», comenta el representant de la plataforma.

És per això que el grup es planteja la possibilitat de buscar un advocat que porti el cas i que els permeti fer front a les despeses, un cop acabat el procés judicial. «Estem segurs que la justícia ens donarà la raó. El que no podem fer és pagar per un advocat més del que ens deuen», explicava Osmachk, que afegeix que «la majoria d’afectats no estan disposats a continuar amb la lluita».

En l’oblit

Tot i que els advocats ja van augurar que el procés seria llarg i dur, la plataforma pel tancament va néixer amb molta força i unió entre els membres. Però, després de mig any, els afectats tenen por de caure en l’oblit i que «els propietaris se surtin amb la seva i no tornin els diners als alumnes que ens vam quedar sense carnet de cotxe i sense diners», explica Maksym Osmachk. Actualment, els afectats estan a l’espera de saber si el fiscal decideix arxivar la causa o si hi ha procés de resolució. Mentrestant, la plataforma continuarà fent sentir la seva veu com fins ara.

tracking