Diari Més

Serveis

Cada tarragoní genera al voltant d'1,5 quilograms de brossa cada dia

El servei de recollida domèstica es realitza amb nou vehicles que treballen amb diferents horaris

Les restes orgàniques dels contenidors soterrats de Llevant es recullen quatre dies a la setmana.

Cada tarragoní genera al voltant d'1,5 quilograms de brossa cada diaCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Cada tarragoní genera, de mitjana, al voltant d’1,5 quilograms de brossa cada dia, i segons l’Agència de Residus de Catalunya (ARC), en un estudi elaborat l’any 2014, els catalans produeixen, de mitjana, 1,3 quilograms de rebuig al dia. Per tant, Tarragona està per sobre de la mitja catalana, la qual cosa significa que els tarragonins generen més brutícia que la mitjana dels catalans.

És per això que, des de l’Ajuntament de Tarragona es va aprovar un Pla de Gestió i Prevenció de Residus Municipals, on actualment es marquen les línies i accions a seguir per tal d’aconseguir una millora en la gestió de residus. L’objectiu estratègic és clar: disminuir la quantitat de rebuig –que actualment s’incinera– i augmentar la recollida selectiva de residus domèstics, amb la intenció de poder reciclar-los.

A Tarragona, el servei de recollida domèstica es realitza en nou vehicles que treballen amb diferents horaris. Els envasos es recullen tres dies a la setmana al matí i, el vidre, un. Per altra banda, el cartró i el paper es recullen sis dies a la setmana, a partir de les deu de la nit, al centre de la ciutat. Als barris i a la resta del municipi, tres dies al matí. Pel que fa a les restes de rebuig que s’acumulen als contenidors de superfície, que són els més habituals a la ciutat, es recullen cada dia a la nit, i a la zona de Llevant, només sis dies al matí. En canvi, els contenidors soterrats els buiden sis dies a la setmana, de nit al centre de la ciutat i a la tarda als barris. Per últim, els contenidors de superfície que contenen restes orgàniques, els buiden quatre dies a la setmana, durant la nit, i a la tarda a la zona de Llevant. Pel que fa als contenidors soterrats, els camions passen quatre dies a la nit, al centre de la ciutat, i als barris, a la tarda.

Aposta pel reciclatge

Segons un estudi fet l’any passat, Tarragona recicla més respecte fa deu anys i la tendència marca que ho seguirà fent. Mentre el 2005, la quantitat de recollida selectiva era de 8.700 tones, l’any 2015 va ser de 14.400 tones. Ara bé, també es recorren 1.800km més al dia per fer la recollida i 1.200km més en la neteja diària. A més, s’ha incrementat el nombre de recollides anuals en gairebé 250.000 més. Pel que fa al nombre d’efectius, ha augmentat en 950 papereres més. Per últim, s’ha reduït el nombre de contenidors de rebuig en 320 menys, augmentant els de recollida selectiva en un miler d’unitats més al llarg de l’última dècada.

tracking