Diari Més

Polèmica

Villamayor: «Només treballem amb un escenari, els Jocs del 2017»

ERC i C’s demanen major transparència al voltant del certamen esportiu i la CUP exigeix que Tarragona renunciï a la celebració

Primer pla del coordinador dels Jocs Mediterranis Tarragona 2017, Javier Villamayor.

comitè olímpic, disciplina, esport, coordinador, Javier Villamayor, Jocs Mediterranis, ajornament, TarragonaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El coordinador general dels Jocs Mediterranis, Javier Villamayor, va assegurar aquestdimecres que «només treballem en l’escenari que els Jocs se celebraran l’any 2017, tal com estava previst». En aquest sentit, responiadimecresals nous dubtes que aquest dimarts havien aparesgut al voltant de la celebració del certamen, després que Cadena Ser anunciés la possibilitat de moure la celebració fins al 2018, atès que l’absència d’un Govern i la incertesa existent sobre si hi haurà temps per aprovar la Llei dels Pressupostos Generals de l’Estat, obren un nou capítol d’entrebancs per a l’organització dels Jocs.

En tot moment, el regidor va subratllar que «no tenim la capacitat de predir què passarà. No podíem preveure que ens trobaríem amb un govern en funcions durant molts mesos, ni que, per exemple, la qüestió de confiança del president sortís exitosa». En aquest sentit, va deixar clar que, en el cas que les circumstàncies fossin les pitjors i les dotacions pressupostàries que encara han d’arribar del Govern Central –la vicepresidenta va comprometre’s a ampliar en 3 milions d’euros la partida, el passat juny– quedessin en paper mullat, allò que farien «seria reunir tots els actors institucionals implicats i prendríem una decisió al respecte». En aquest sentit, s’entén que Villamayor no té un pla B per aconseguir nous finançaments en el cas que l’Estat no complís amb les promeses.

L’oposició respon

Les crítiques de l’oposició no van fer-se esperar. Així, ERC-MES-MDC i C’s van coincidir en demanar que el govern de Josep Fèlix Ballesteros fos més clar i transparent al voltant de les informacions dels Jocs Mediterranis.

El portaveu d’ERC, Pau Ricomà, va manifestar que «les darreres notícies contradictòries respecte a la reunió entre membres del COE i el COI on s’apunta que s’ha plantejat l’opció d’endarrerir un any els Jocs, requereixen una intervenció immediata de l’alcalde per donar explicacions». Per aquest motiu, ERC-MES-MDC va fer una petició formal per a la celebració d’una junta de portaveus on abordar aquestes informacions. «Volem que Ballesteros parli clar d’una vegada per totes. Un dels grans problemes que hem tingut durant anys han sigut les reiterades mentides de l’alcalde al voltant dels problemes reals que travessa l’organització dels Jocs Mediterranis», afegia. Segons Ricomà, «l’alcalde Ballesteros no pot seguir eludint la seva responsabilitat davant la ciutadania. Els tarragonins mereixen saber a través del seu alcalde, i no mitjançant notícies als mitjans de comunicació, què està passant amb els Jocs».

Per la seva banda, el portaveu de Ciutadans, Rubén Viñuales, va sol·licitar a l’equip de govern «una Junta de Portaveus per aclarir la data d’inici dels Jocs». Va instar a Javier Villamayor, a «dur a terme una política de transparència i informar sobre el contingut de les reunions que s’estan efectuant a Madrid amb el Comitè Olímpic Español».

La veu més contundent la va aportar la CUP, formació que plantejava reclamava ajornar la celebració del certamen esportiu. Així, van manifestar que «una vegada més, els Jocs han fet gala de la seva opacitat, perquè molt sovint les informacions van filtrant-se de forma clara a alguns mitjans, i aquesta proposta només fa que refermar el nostre posicionament, que és que cal parlar seriosament sobre renunciar als Jocs Mediterranis d’una vegada per totes».

A la vegada, la portaveu d’ICV-EUiA, Arga Sentís va lamentar que l’organització «no ha sabut resoldre els principals problemes que entrebanquen el projecte, que es demostra cada cop més agosarat i difícil de realitzar».A més, recordava que «l’auditoria que s’ha fet a la Fundació Tarragona 2017, coneguda fa poc, ho diu amb total claredat. No s’ha aconseguit tot el finançament necessari per fer front a les despeses d’organització».

tracking