Diari Més

La Muntanyeta celebra el Dia Mundial de la Paràlisi Cerebral amb molt de ritme

L'associació ha dut a terme una flashmob a la plaça de la Font, a més de llegir un manifest reivindicatiu

La Muntanyeta celebra el Dia Mundial de la Paràlisi Cerebral amb molt de ritme

La Muntanyeta celebra el Dia Mundial de la Paràlisi Cerebral amb molt de ritmeCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els usuaris, professionals i familiars de la Muntanyeta han realitzat aquest dimecres 5 d’octubre a les 11h una flashmob a la Plaça de la Font en motiu del Dia Mundial de la Paràlisi Cerebral, que cada any se celebra el primer dimecres d’octubre. Els participants han fet una coreografia de ball amb la cançó ‘Bajo el mismo sol’, d’Álvaro Soler.

La flashmob ha anat precedida de la lectura d’un manifest reivindicatiu anomenat ‘La família: el fonament de les persones amb paràlisi cerebral’. El manifest ha remarcat la importància de la família, el pilar bàsic de les persones amb paràlisi cerebral, i ha destacat la necessitat de mesures que garanteixin «una millor conciliació laboral, personal i, sobretot, en la deguda atenció familiar». Per altra banda, també s’ha denunciat que a les persones amb paràlisi cerebral se’ls està denegant, per acció o omissió, el dret a formar una família, ja que aquestes persones no es poden emancipar a causa de la falta dels suports tècnics i humans necessaris.

Per altra banda, l’associació també ha reclamat una «resposta conjunta i coordinada de les àrees publiques de salut, benestar social i educació», a més de sol·licitar la gratuïtat de les ajudes tècniques i els tractaments prescrits per «fer efectiva una plena igualtat de drets i d’oportunitats».

Les xarxes s’omplen de ‘Petons per la paràlisi cerebral’

L’Associació de la Paràlisi Cerebral (ASPACE), de caire estatal, llança també en motiu d’aquest dia la campanya Petons per la paràlisi cerebral’. El repte és aconseguir que el major nombre de persones possible es faci una fotografia llançant o fent un petó a algú i el pugi a les seves xarxes amb l’etiqueta #BesosDMPC i junt a un missatge de suport a les persones amb paràlisi cerebral i les seves famílies. Cal reptar també tres o quatre amics perquè la campanya esdevingui viral.

Totes les fotografies que es pengin amb aquesta etiqueta entraran en un concurs que votaran els mateixos usuaris de les xarxes socials. El guanyador s’endurà un cap de setmana per a dues persones a l’Hotel Rural Los Ánades de Selecta Hotels.

tracking